警察搶緊我哋擁有嘅民意高地

521 回覆
2034 Like 17 Dislike
好彩搶唔到

[手動置頂] 民意戰再贏一仗!在場人士主動讓出夏慤道,並且主動將現場路障搬走
https://lih.kg/1234498

唔好再淨係睇熱門!
Push!!! 不應死守
推,認真,我無法同佢地日日守,但我可以個個星期六日出來野餐,警察又唔可以封左金鐘佢嘅
敢問現在邊一張刀最利?哪一招港共中共最驚?
好話唔好聽港共紮根左22年,要撼動真係唔係現在即刻做到,我哋亦未攬夠民意
真係要百方圍攻光明頂,淨係出面篤煲底無用,都要由煲入面內應
留名學嘢

叩謝
PUSH
一覺訓醒大家都要抖
BE WATER真係容易好多
先讓出來等人知道我地唔似警察咁死頂
612唔成功? 冇612邊有琴日既200萬人?
如果打持久戰有效 雨革一早贏左
同埋依家選擇打持久戰 係咪=放棄義士?
政府只會一直拖唔回應 但義士繼續起訴
香港人係咪咁自私?當義士condom?
咁落去只會令義士心寒 冇人再夠膽企前線
假若政府一直唔回應 你有咩實質行動可以令義士釋放?
612 好成功,但嚟緊仲有咩議題會有迫切性如612,政府會唔會再鬆章畀隻612你上

現實係好sad ,黑警文化係老細講左唔會收返,同埋612所有拘捕係建基於暴動,推翻暴動唔告有可能涉及妨礙司法公正,政府/黑警無人會食

百花齊放,乜都做,但我個人覺得可以做嘅係司法事,官司了。打甩612不符暴動環境

E方面係好無助。有錯請插
法律方面我都唔係好熟 所以討論唔到
但小弟愚見 我地依家唔係要等政府鬆章 係要拎返主導權
送中一直未撤回 義士未被釋放 已經係再好既召集動機 只要設立deadline 召集民眾就可以拎返主導權
up
既然同一個方法冇效,咁就要變架喇
唔關事, 重點係律政司唔落 charge 就得, 所以林鄭有能力撤告
pish
接管或燒毀道路收費站,讓汽車自由通行,令政府無利可圖。
呢個唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞