[工程撚-工料測量]fg問我盡答

249 回覆
8 Like 48 Dislike
理應問part time surveying QF4 有乜好推介?
mtr career 有請QS ?
完全未聽過。

property development surveyor 系列?
應該係
大學 career talk 已經收左一批人
外國讀完qs 返黎果d咪
自行參透悟性
求救 想問下Highways SOQ interview多數會問D咩
想問polyu speed surveying interview問题
QS做乜?
R撚B Hidip fg都15.3k呀舊年

咁邊間最大?
其實rlb都係咁走人
巴打喺入面做?環境氣氛點
今年請好多人喎
請左幾年啦 一年請得3幾個
好唔好就睇team 有啲幾好 有啲做到日日OT無收工
請好多人其實咪因爲好多人走
不過好多fg都係攞左offer先 到時有好工又reject
rlb training好 行內係top,仲有工好得過佢
𣎴過fg入唔係會rotate咩 個個都試過要ot做到十點幾咪公平
有啲人prefer 高啲人工/唔想日日OT
同埋又唔係真係training好好多 (個人覺得)
上年passing rate 同出面其實差唔多

Rlb無rotation 所以真係睇你好唔好運 派唔派到好team
小弟fg番左一個星期 因為請左16號 結果比人炒左 垃圾工程公司
邊間?
開名傾下?
其實有冇得問派咗去邊team架 hr會唔會答
我網上睇好似話有彈性上班時間,幾好

巴打有冇聽過其他consultant arcadis wtp aecom?知唔知入面環境係咪同rlb差唔多 定再衰啲?
可以試下問 但HR未必答(有人問到 但都有人問唔到)
R記應該就無彈性上班時間
(雖然好多同事都自制彈性上班時間 利申 我都係)

無做過其他幾間唔清楚佢地點啊
細公司開名一定知係我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞