今晚實在建議大家唔好衝,原因有三!!!

409 回覆
3505 Like 34 Dislike
Push
推 set deadline先可以出師有名
6月30 至7月1

淋病人士會唔會體弱不適, 唔出席
非常同意,有兩點想提出
第一,保皇之所以可以有咁多票,係因為佢有大量維穩基金,平時送嘢,投票時車老人去投票,呢點我地根本比唔上。所以我地惟有靠人海戰術。一百萬人每人游說家中一個長輩,佢地就少左一百萬張票。淨係靠長輩圖唔够,要有埋解說。可以成功游說到佢地投民主派當然最好,唔得嘅話令佢地覺得難分真假,唔去投票已經成功。
解說過程唔好太強硬,佢地好似小朋友咁要氹,分享一個經驗:長輩圖發出果日朝早,我同屋企長輩嘅對話。
我:中央話左冇要求修例,係林鄭自把自為,啲學生腦囟未生埋,梗係俾外國勢力利用啦。林鄭做咁多年官,唔係唔知外國勢力成日想乘機搞亂香港,佢想邀功之嘛。
之後佢地收到長輩圖,就教返我轉頭。
長:林鄭唔係要邀功,佢係港英餘孽,幫英國人做嘢,佢老公兩個仔都係英國籍。
我(恍然大悟狀):都話左佢點會唔知有外國勢力,仲衰過邀功!
你要順住佢地嘅思路,佢地要人認同,覺得佢醒過你,先會聽你講。民建聯成日同佢地話理性理性,佢地會覺得“理性“高級過你班後生,所以佢地咪覺得好啱聽囉。呢點我地要學習。

第二,想強調我地唔係要果班老人家認同你,甚至投泛民。而係要令佢地唔投保皇,你一路發放大量長輩圖俾佢地,等佢地分辨唔到,唔知點投。久而久之,保皇就會放棄佢哋,就會真正失去呢班選民嘅支持。所以呢場係一場長期戰爭,要靠所有人嘅努力。

無論你認唔認同泛民都好,要記住,泛民嘅票係要靠民意,佢地唔順應民意,就乜都冇。
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞