中大強國TA:肥晒所有上街嘅香港人!

939 回覆
4816 Like 19 Dislike
劉文斌 廈門大學歷史文學士 中大歷史mphil year1
題目:明代經濟 指導教授:卜永堅(卜生好野)
2018-2019學年sem 1擔任tutor課程:無
2018-2019學年sem 2擔任tutor課程:HIST5574(Ma course) 講師:鄧聰 (佢只係掛名Ta,實質做助教野都係蕭生蕭錦華,佢都係行行企企)

好啦你可能會問點解條仆街會無Ta workload咁濟,因為條友話自己唔識廣東話同英文差,但係好多courses都用廣東話教,所以department第一個sem就唔洗佢做Ta,到第二個sem又求其加佢落個ma course度,乜都無做過仲好意思話肥學生,收皮啦。所以條垃圾大陸仔根本係貴族咁成年喺度9 fing,然後每個月白拎助學金,根本對其他研究生就好唔公平,今次仲要兇 local啲UG學生,真係火都黎,今次至少一定要學系扣佢studentship!
推!
自己都肥埋啦
中大反應又幾快
Push
中大咁快覆左仲要肯唔續佢
瞓咗冇睇,依家學生有冇俾人肥
帶情緒化又要通街比人知嘅on9仔
比人炒咗啦條柒頭
負皮果個岀嚟講下,點解大陸d狗唔係狗?
係香港仲要咁惡!恰香港人恰上心口 唔可以俾佢停
真架? 係真的我唔洗send email! 如果中大未做野一定要繼續推!
推爆個垃圾
Push
其實我真係好唔明大陸人,又唔鍾意太自由,又唔鍾意香港遊行示威權利,咁你咪番大陸比人管住囉,落嚟香港把撚呀
歷史系出左聲明 下年不再錄用
推撚到佢mphil都冇得讀
要讀就返上去讀啦強國狗
pish
其實TA只係MPhil學生既其中一項工作
(當然亦都有full-time既TA
但睇返佢department既website可以見到佢唔係teaching staff
所以佢應該唔係full-time TA)
讀MPhil係唔需要續約

總結
而家係減少左佢既workload
唔係炒左佢

利申:係大學做
唔assign佢做TA咋,即係香港人繼續出緊糧俾佢做冗員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞