[荃錦公路][大山]玩上山邊款車最強???

153 回覆
5 Like 22 Dislike
玩brake point已經玩死Teslun啦。。

Teslun行頭 直路拉開左 灣前200米落brake 出晒灣先開油

求其搵架ek都可以灣前咬番住,灣中已經開得油過頭

下隻灣teslun敢跟late brake 咪睇下會唔會cup4囉
個人覺得有gk5 fiesta
一皮附近 ek3 ae110 都有機會落山咬到佢地想賣車
車身越重
技術要求越高

youtube大把片,R35係 Nur比一般車推
R35就純靠馬力追
入彎完全唔係嗰回事
就算技術再好,都改變唔到物理限制,
入彎真係要早啲落brake ,彎心速度低啲,出彎又遲啲俾油,
大Circuit可以踩到二百幾就有優勢,
細場甚至乎山路,
車輕著數好多。
當然好似Exige V6呢啲又輕又有返咁大馬力嘅最正啦
清 而家討論緊上山喎
樓主標題係咁寫㗎

即使拎架EK9都唔見得上山會跟到P100D
架p100d 識玩嘅喺直路dup一dup你跌出vtec 再起 你已經食得塵啦
同意清
但Model S P100D從數字上看是個特例
上山對加速要求高 呢架車明顯地不俗
而減速方便有回充系統0.3g幫手

19/21"呔壁不易變形
配合電池放置在車底中央
使Body-roll抑壓在良好水平
雖說簧下重量大有負面影響
但低重心分佈亦是無可否認
有着比Boxer引擎更低的重心

鳩up,實際上鐘意I-pace
MCR R35山卡快過amuse s2000
不過,都係幾秒內
MCR R35=26'517
番去google比你
有條片,mcr 35放到rx7同s2000
Sorry巴打 忘了打"只供參考用"
反正相差不遠 打和啦😂
其實飛街
車手重要個車款
越冇腦就揸得越快
快死?
[大山]
愈係唔識死既人係大山就愈快

利申:係大山炒過車
上山65都跟唔到啦
呢個真 康打谷轉數 波波盡 反應黎得快唔雞得過turbo車
反而turbo車要等起turbo
turbo未起晒又要收迫力
-.-turbo車都可以波波盡-.-
可能turbo車只可以入灣低轉唔著turbo,只可以d波
m2 comp?
D4-6 上山
......Turbo車唔可以低波高轉
定係你架油渣車得5000轉
加埋雙離/ZF 8HP密牙轉波又快 段段有
某H車5速棍NA點夠打?

同意清 我係H粉都橕不落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞