[荃錦公路][大山]玩上山邊款車最強???

153 回覆
5 Like 22 Dislike
嘩 好勁呀你屋企
Sti
跑大山原來係睇0-100
我真係學到好多嘢
係山都一段時間了,近幾年都係觀眾灣睇皮為主

石崗上就Honda組

以Ef eg ek fd2為主既一組人算係快 不過呢排都唔見佢地了

歐洲組咩M4 TTRS RS3 S3係完全唔會同Honda組一齊walk的

因為歐洲組係頂住人,直路好很快,入灣重brake撥片啪啪賴屎聲拖兩粒,出直路又係一堆賴屎聲

如果Honda組跟後面會用唔番honda組既灣速比歐洲組頂住,出灣再屈直路

調番轉歐洲組跟honda組就d灣比人甩晒 直路追番 一個唔小心錯brake point就會炒車
荃灣上山就肯定係掃把佬

前幾年有白色同灰色既gc8 仲有部銀色既gdb都幾快下

仲有s2000 dc2都唔慢

不過之前有部r35 去到觀眾灣已經可以甩到車群三四個車位

如果落山既話 見過有部Porte 落山界其他車

無講錯 唔係推 係界,仲要唔係界行街果d車 係界其他上山玩既車
差唔多級數 除左FK8 同Exige v6
同一個車手計
我真係諗唔到有咩車係山路有機會快過TTRS
班蓮花 快唔快? 成日比佢地嚇親 d灣好似就ballout咁
擺明跑車 點會唔快 但算小見 見親都係一隊
有兩三架快

其他果d車聚為主
同一個車手計 evo一定完美屌打ttrs

唔計1A牌既車手
幾重呀
上面好似有新玩具
丘永材未死之前
渣住架800ps R35都話上山唔夠 thai仔批evo快
只可以係下路屈馬力

唔計個人技術
改車一向係改得越重料就越快

以前wtcc 行group A例
2000cc NA可以同800ps R35街車平手

2:31 vs 2:29
馬力差400ps
法夫斯揸同丘永材揸會唔會都有多少距離
TTRS逐個彎俾Evo放
究竟架Evo改左幾多?
sub wrx
架tt非常之靜+避震好GT向
其實唔錯

近代已經冇乜廠玩純hardcore
跑得+舒服先會長賣長有
快d上天堂
扶輪山頂直路衝行飛落山嘛
歐洲車玩法係唔同啲
Wtcc 行group a??!!
睇年代
以前wtcc同而家行tcr例唔同
00定03,日本兩架咬地沙N+要加磅去玩

而家tcr 時間,係慢過以前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞