[撤資]有冇非中資銀行推介

204 回覆
50 Like 3 Dislike
以前有citibank bank@work出糧戶口,好似豁免

現在唔知仲有冇
建設銀行最慘

記得本來d存戶係 bank of America,後來俾建設收左
渣打
如果渣打卡面有埋ac no.就好
CITI 普通出糧戶口只需15000就開得
利申,今年2月申請咗CITI出糧戶口,冇最低結存要求,只需月薪15000/SI 15000每月就開得
Citi幾時先肯係新界西開多兩間分行
安全問題
citi 渣打都唔會提款卡印ac no
外幣提款咪要
citi atm都唔多部 仲專登搵佢d外幣提款機咩

另外 做理財投資咪又係要去分行

只係少去需要去姐
夠簡單
之前有隻係出糧戶口加買賣股票免傭 依加仲有冇? 求Citi打手解答
出糧戶口淨係買股票免佣,賣冇
賣都有㗎
原來仲有,但依加開account最低每月15k係咪冇依個優惠?
為生活上方便 都係用HSBC系 同 SC 算
你邊度睇到仲有?
真 試過就知係好唔方便
Citibank你如果要入cash / 入支票係極唔方便 櫃員機少 分行少
例如成個西區就得西寶城一個ATM 其實真係少得好誇張
我都因為呢個原因取消咗citibank (以前貪出糧戶口優惠開過citibank)
而家只keep佢嘅credit cards
之前有隻係出糧戶口加買賣股票免傭 依加仲有冇? 求Citi打手解答
出糧戶口淨係買股票免佣,賣冇
賣都有㗎
你邊度睇到仲有?

我而家咪用緊
仲平過渣打幾蚊
hsbc / hangseng / sc
都岩 不過有時轉工 俾出糧戶口hr個陣都幾麻煩
轉晒落渣打 atm咪一樣銀聯機一街係
另外有張卡仔有名有哂d a/c no.
比果張就得
除非有錢到用citigold
唔係既話都唔用佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞