[撤資]有冇非中資銀行推介

204 回覆
50 Like 3 Dislike
你唔用人手服務就無最低限額。但係高一個grade 都係$20000 included mpg & all investment. 呢個係我開時個term. 再上一級就好似1m
你唔cash out/離岸戶口
筆錢照樣放左係本港銀行系統到
大新港資
swire一樣話唔到事
佢有咩行差踏錯一樣可以比國航夾埋其他股東翻佢枱
人工可以用si
無八萬月薪都可以玩佢八萬月薪迎新
出糧/SI 80k夠半年有1200
開戶入新資金(錢/股都得)夠500k有千五, 1m有2500
上網申請開多100
用中銀/渣兜(/好似dbs都得)做一次SI多100
維持500k一年多300, 1m一年多800

個sales sell你保險多100(齋聽唔洗買, 我嗰時聽左一個鐘, 當學下嘢又有100收都唔錯)

你keep到每月出糧15k或以上, 買港股免埋銀行佣添

利申: citi打手
外資>大新>>>>>東亞

唔計中資外,我會考慮long term credit rating
點解有人sell 你保險仲要有錢袋
點解我開果陣冇人sell 我
當然少人排啦,戶口無50萬都無得用counter既service
唔知, 佢話開完戶可以介紹產品, 完左會多一舊水rebate, 問小弟有無興趣, 我又唔趕時間咪話好
btw, citi有撫薦人制度, 你開priority戶口, 寫推薦人落去, 條友會收1k, 可以搵下有無朋友有priority或以上戶口, 大家平分左佢
上海商業銀行,係台資
citi banking 一萬都開得啦 佢收收埋埋等你睇唔到
但citi bank除左月月增息有咩好?佢冇寫係網係咪姐係冇迎新優惠?
開戶耐唔耐,想盡快轉走

上網做都得啦
仲有幾百蚊送俾你
渣打,缺點係股票系統成撚日壞,呢個真係火都黎,未撚見過咁撚垃圾

過來人話你知citi個股票系統仲廢過渣打
銀行黎講scb算user friendly
港資梗係用大新 邊有人用病夫銀行 貪排隊唔夠耐?

外資唔怕少分行就花旗

分行咁多其實冇乜用
citi分行除左要搞轉倉個次之後都冇入過
中銀成街分行但自問你有幾可入去
根本係啲弱智新蝗民同廢老乜柒都唔識先要成日落分行
去迪士尼果個?
花旗。沒有之一。
之前有諗過開番個,但望過吓佢的條款好多嘢都要手續費,又睇唔明佢啲户口的種類,慢慢就無興趣了。

講白啲就係冇錢請躝
儲下錢啦年青人
500k~1m點玩有多d優惠?
出糧/SI 80k夠半年有1200
開戶入新資金(錢/股都得)夠500k有千五, 1m有2500
上網申請開多100
用中銀/渣兜(/好似dbs都得)做一次SI多100
維持500k一年多300, 1m一年多800

個sales sell你保險多100(齋聽唔洗買, 我嗰時聽左一個鐘, 當學下嘢又有100收都唔錯)

你keep到每月出糧15k或以上, 買港股免埋銀行佣添

利申: citi打手
點解有人sell 你保險仲要有錢袋
點解我開果陣冇人sell 我
唔知, 佢話開完戶可以介紹產品, 完左會多一舊水rebate, 問小弟有無興趣, 我又唔趕時間咪話好

屌我果時冇既
機場侯機室果個
迪士尼果個都唔會有興趣啦
係咪只要用佢戶口出糧就免最低結餘?
citi bank根正苗紅

利申出糧戶口
痴線 渣打而家領錢全球最快啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞