睇班小學生對「反送中」嘅感想 男人老狗都睇到眼濕濕

242 回覆
3727 Like 17 Dislike
我地一定要好好守護佢地
仲有得救!
睇到想喊

咁更加要為佢哋有呢一個價值觀去感恩同埋努力
send去老母王國
想喊
你設計左一堂好好嘅公民課
幫手推同share,等大家做好心理準備

615行動代號:秘書處尚未宣布取消會議
https://lih.kg/1221993
將來係屬於佢哋㗎!我哋唔好好幫佢哋準備,受害會係佢哋
睇完後我諗起8964時,還是小學生的自己
細路仔白紙一張,學校教咩佢哋說學咩嫁啦

最慘係班細路咁細都識諗,但生活係呢個就快支那化嘅社會,所以我哋更加唔可以退
可以借圖影印?
星期日比啲狗睇。
好感動仲有小朋友識寫正體字,就算有殘體都係混合黎用,正體佔多數 小朋友都清醒過你班扮訓既大人,到底人大左係咪會冇左羞恥心?
唔算多啦佢地混合黎用,仲識寫正體真係要欣慰
阻大家一分鐘

由六月九號103萬人遊行到六月十二號警方使用過分武力大規模清場。警方越做越過份。

我draft左封信,大家過過目。
目的都係希望搵多啲人,一人一信對爆聯合國人權專員個email
請佢地就中國政府、香港政府及香港警察所使用嘅暴力及破壞人權展開獨立調查。

希望各位巴絲幫幫手,一人一信。

一人一信,寄俾聯合國人權專員
https://lih.kg/1221849
唔好怪我偏離話題
但請教返佢哋用正體字
同樣係教畜
今日班小學生考完試
即刻話:我地去參加遊行啦 反送中反送中!
聽完真係好感慨
正體字可以慢慢學
但明辨是非既能力一錯左好可能就一世
明白
只係今次黑警嘅惡行
破壞咗小朋友心目中警察正義嘅形象
覺得好心痛
所有有做過嘢,幫到反送中嘅都係同路人
唔好意思 阻阻大家 我啱啱開po 就見到原來伍公子做咗條 但都可以做多幾條 散比啲廢老睇

除咗長輩圖 youtube係其中一個方法
https://lih.kg/1221927
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞