東京美食分享區3

1001 回覆
34 Like 11 Dislike
土曜乜鐘數都可能多人排㗎啦,再唔係就過隔籬柴崎亭
星期六都係食D Book位既算
日法啦,埋單冇咁肉赤
都要起碼一星期前book定
上星期有日12點鬆少少到, 佢應該話果日已經FULL左
佢叫我去街頭果間分店
唔建議特登去博, 一係就要一早去拎卷
啱啱去個轉
正皮係比esquisse, K+同銀座かつかみ
反而3星個d 未係好up to standard

自爆
但啱啱碌instagram見到有香港人腐皮K+
好奇三星嗰啲即係邊啲
しば田呀唔係とみ田
想知K+ 負係邊part 啲mains同pasta都處理得幾好

虎白 弧柳
嗰個post好似係話啲嘢食好鹹,不過去親東京都一丁友,想去呢間都冇得去
東京三星淨係去過石川弧柳係京都定大阪嗰間呀?
一丁友都得 坐吧枱
弧柳係大阪 啲combination唔係好得
唔知點解佢網上預約兩位起,可能要請酒店book
大阪懷石⋯⋯除咗本湖月之外都係近近地去京都算,甚至東京都似樣啲
有時呢啲淨係得兩位可揀 其實可以係request一欄度寫一位

今次主要東京 大阪 之前未去就試下 反正都要摘 水平一定係東京高
有冇食過其他幾間
かつかみ同佢地比點樣
肉汁多到漏
佢有個instruction 係叫人啜完肉汁先開始咬
食Lunch定Dinner
見Tabelog佢Dinner貴咗好多
我係lunch 但有朋友講原來中午都可以叫dinner course 後悔 dinner試真章
銀座かつかみ正呀喂
黎緊下個月去食
下個月去東京
Book咗うしごろ 石山 l'effervescence同埋かつかみ
到時去完俾個包膠俾一眾巴打
穩陣呀
石山係咪指 鮨いしやま

本身想book壽司之神點知お盆佢休息
希望麥苗到時有開
係咪全部都網站Book
新手 請問一下巴打有無食蟹既鋪頭推薦 除左蟹道樂之外 budget 二萬羊樓下 因為有fd好鍾意食蟹
如果你兩個人或者以上 除左鮨 いしやま之外應該都可以上官網book到
我係自己一條毒撚去所以先要用酒店concierge book
一條友食Ushigoro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞