我已經冇辦法再出去戰鬥

251 回覆
2919 Like 636 Dislike
你老味啦,你有冇試過係前面食煙,走緊都俾狗一直追tear gas 左一個右一個前面跑唔郁既無力感,真係會有ptsd 架垃圾,打你老母手。 btw 樓主加油好好休息,我地唔係軍人,會有咁既感覺係正常。
唔好意思,睇到回覆既巴打們請知道嚴重性, PTSD(創傷後遺症)後有可能一世既。我想同幾位巴絲先了解下情況先!

Tg: leonleonthelion
盡左力就可以架喇
起下樓豬底就知佢好鬼
屌你老母,有情緒係正常,但係咪要喺適當嘅時候講適當嘅野,當仲有好多人尤疑唔敢上,仲見到咁多人公開發佈呀我唔得喇呀我唔會再上喇,你幫忙定倒米,自己諗!

要發泄情緒,揾朋友攬住慢慢傾,或者抗爭成功後鋪天蓋地咁post!
not now! do u understand?
講俾我地聽係好事,或者可以試下再講俾多幾個人聽,因為睇你情況你好似有少少PTSD徵狀,唔好收埋,講俾你想分享嘅人聽。
屌你原來op三毛嚟
巴打先休息下,心理病需要時間治療
如果真係ptsd, 你會不斷諗番當時的畫面,身體可能有時會有震,冒汗,發熱,心跳加速等的現象
如果你覺得有機會確診ptsd都唔駛太擔心,現在坊間有好多不同形式的心理治療和輔導去解決
但最好最現在先休息下,唔好出去
得得得你慢慢係到指揮戰線,依加自己友有問題你轉轉個角度睇去支持人唔撚得,係要扮撚哂顧全大局,仲要去懷疑人地係打手,最撚打擊士氣就係你呢d 無腦撚。咁撚多野講就出去金鐘啦
我有講過好多風涼話,亦都有動搖過,但係國難當頭,呢一次完全係坦誠相對
我都係前線之一
我諗返起香港人咁團結 警察咁仆街我已經決定我會再出
尋日中左催淚彈去到安全地方洗左眼之後都忍唔住喊左好耐 宜家對眼都好腫
但我唔會放棄因爲我知仲有好多香港人同我一樣都咁愛香港
唔好放棄 you are not alone
辛苦你

屌你老母鬼黎㗎
想打心戰?
要徵兆持續一個月先係PTSD
如果你每一個Post 都入去睇一睇,你會知道我係一個乜嘢人

我出呢個post亦都唔係為咗打擊大家士氣,只係希望你哋知道,尋日有好多人已經付出咗10倍嘅努力
起碼代表我地做既大切都係出至內心 出至勇氣
唔似班死爛坦做有撚太監剩係識聽主子點 跟住吠 跟住咬人
睇下幾時真係暴動上黎真係扯撚走一兩隻狗去後方閹撚左佢
連軍訓都未試過嘅人講嘜"比任何戰爭都恐怖" ?
作文都作好d啦
okok你繼續鳩叫,開多10個post,我好辛苦呀,我要退出喇,我會逐個比番個upvote你,乖啦

前綫溝通啲帖置唔到頂算閪數啦,戰友唔開心一定要呵番先
樓主我都係
90後 第一次見呢種場面
醫生話我腎上腺高過度焦慮
而且有啲創傷後遺症

不如我地做個好公民
多啲搭地鐵返工返學,同埋舉報違泊
樓主三毛黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞