香港應該開間地下民間訓練營

73 回覆
135 Like 3 Dislike
自己約朋友出黎
唔係呢個問題 裝備上根本係原始人對軍隊
無得打
原始人都識射箭飛矛
我地得把遮 你打撚到未
重要催淚彈呢啲根本唔關體格事
正常人類中咗都會呼吸困難
唉 搞咩啊

我地加入警隊咪仲好 攞正牌訓練 好似係

第245章 《公安條例》 第5條 禁止成立半軍事組織 www.hklii.hk/chi//hk/legis/ord/245/s5-19970630.html
(1)任何社團的成員或附從者,如 ——
(a)被組織或訓練或裝備,以便從事侵奪、可能侵奪、有助於侵奪或看來會侵奪警方或英國武裝部隊職能的工作;或
(b)被組織和訓練,或被組織和裝備,以便藉使用或展示武力以宣揚任何政治目標,或被組織和訓練,或被組織和裝備,而組織和訓練或組織和裝備的方式,會引起他人合理地恐怕他們是為此目的而被組織和訓練,或被組織和裝備的,
則 ——
(i)任何人如作為該社團的成員或附從者,即屬犯罪,一經循簡易程序定罪,可處罰款$5,000及監禁3年;及
(ii)任何人如參與控制或管理該社團,或參與如上述般將該社團的成員或附從者加以組織或訓練或裝備的,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁10年,而一經循簡易程序定罪,則可處罰款$5,000及監禁5年。
(2)在本條所指的任何刑事法律程序中,由參與控制或管理社團的人,或由參與組織、訓練或裝備社團成員或附從者的人所作的事情、所說的話、所寫或所發表的文字,不論是否在該刑事法律程序的一方面前作出、說出、寫出或發表,均可接納為社團成員或附從者(不論社團成員或附從者是否為曾受訓練或組織或裝備者或是其他人)被組織或訓練或裝備的目的或方式的證據。
自膠
新版:

(1)任何社團的成員或附從者,如 ——
(a)被組織或訓練或裝備,以便從事侵奪、可能侵奪、有助於侵奪或看來會侵奪警方或中國人民解放軍職能的工作;或 (由2012年第2號第3條修訂)
(b)被組織和訓練,或被組織和裝備,以便藉使用或展示武力以宣揚任何政治目標,或被組織和訓練,或被組織和裝備,而組織和訓練或組織和裝備的方式,會引起他人合理地恐怕他們是為此目的而被組織和訓練,或被組織和裝備的,
則 ——
(i)任何人如作為該社團的成員或附從者,即屬犯罪,一經循簡易程序定罪,可處第2級罰款及監禁3年;及
(ii)任何人如參與控制或管理該社團,或參與如上述般將該社團的成員或附從者加以組織或訓練或裝備的,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁10年,而一經循簡易程序定罪,則可處第2級罰款及監禁5年。
(2)在本條所指的任何刑事法律程序中,由參與控制或管理社團的人,或由參與組織、訓練或裝備社團成員或附從者的人所作的事情、所說的話、所寫或所發表的文字,不論是否在該刑事法律程序的一方面前作出、說出、寫出或發表,均可接納為社團成員或附從者(不論社團成員或附從者是否為曾受訓練或組織或裝備者或是其他人)被組織或訓練或裝備的目的或方式的證據。
(編輯修訂——2013年第1號編輯修訂紀錄)
我都有諗過
有冇方法號召到當過兵嘅巴打幫下手呢
614 油油行動 正式啟動

大家一齊入黎發夢,幫手推同share出去

614 油油行動 正式啟動
https://lih.kg/1217162
都係發下夢姐 邊會咁做啊 唔驚死咩
連登不嬲都係吹水無極限
自己去黑水上堂囉
香港啲仔咁廢夠撚打咩
香港啲窮撚撚識咩 踢波就識
巴打 點解唔一齊考警 訓練畢業之後quit 又攞錢 又知曬佢地啲陣同武器
講真 鬥體力 質質 技術 力量 裝備 我地都冇樣野贏到

唯一勝嘅地方係人多
First rule,don’t talk about fight club
發夢有人成立歷史研究協會

喺, 認清你哋的目標/訴求, 係撤回草案唔係推翻政權.
而家未係適當時候講呢D嘢.
再強調, 做得呢D嘢之時=冇得再番轉頭只有真係推翻港共呢條路. 基本上係審都唔使審直接拳頭決勝負. 呢個時間所乜嘢公安條例呀, 基本法甚麼的都冇意思啦. 而家情形未極端到去呢個地步. 外國勢力明顯仲裝作支持一國兩制呢個騙局(係唔係騙局佢哋仲清楚過我哋), 冇國外勢力撐腰只會被標籤為恐怖分子(雖然某幾個恐怖組織,其實背後都係美帝搞出來的鑊,然後燒番落自己度...自作孽不可活.).
要小心, 你哋唔好喺香港做任何半軍事以上的"正規"軍訓, 狗賊再塞幾枝自動步槍俾你哋, 馬上可以砌你哋喺恐怖/極端/港獨分離組織.
你見陳浩天呢場仗潛哂水冇出來, 都喺因為呢場係反送中護法之戰.
佢一出來, 港共肯定馬上轉移視線話喺港獨分離主義者....下刪1萬字. 然後大條道理無限升級. 到時外國想幫都好難搞.
精武門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞