朋友間公司落咗order - 聽日邊個請假就炒邊個

341 回覆
2897 Like 27 Dislike
之前有個出賣公司資料既人俾公司炒咗,炒咗之後就係報仇,我諗利個人就係佢。
中國公司完全冇出聲,好似未驚過咁
利申:入面做緊
Whatever consultany or contractor such as gaxxox or WXP, 佢哋都唔會出聲。你哋有冇見JARDINE 出聲?所有大公司都唔會出聲。你要請SL,AL既就合理咁請。唔好話想預先請SL又唔想用AL等ON9做法。
團結就是力量 睇佢炒得幾多個
大家係咪有份打去有利施壓
有利內部好似出咗memo話炒人純屬留言
叫d人如果有需要可以按正常程序請假
假可以照請
但秋唔秋後算帳係另一回事喎
佢咁樣澄清 表面係比你請啊
但請完返到去搞9你
迫到你頂唔順辭職佢仲著數啦
我就唔信佢地會咁順攤比人請完之後比乜事都無
唉 有利依家好多人請咗假
唯有寄望請假人數眾多
秋後算帳會影響公司整體運作
然後谷有利放棄計較啦
有x
中國人係咁 中國境內無人叫你唔好紀念六四
但如果你試下紀念 咁就玩完
我聽日唔罷 如果我知有人咁樣畀人炒
我拉三個走
Same ! 公司雖然係美資但奶共
聽日有有利地盤既ching 幫手報勞工處話見到好似有人做野危險之類,執正安全勞工安全,okay?
same here 英資
原來就係鉛水間垃圾
唔好比佢就咁就完
好公司要支持的
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞