昨晚我留守到最後一刻,想講電視機冇講到既野。

234 回覆
5811 Like 45 Dislike
我當晚喺你哋天橋上面已經俾班畜牲吠住咁趕走
十幾個圍幾個,我明果種恐懼但更甚我係憤怒
憤怒自己無能力救人
推!
醒啦,今時今日仲想要英雄聖人救贖人民

拆大枱、自己代表自己係雨革後對社運嘅檢討

突然又想要返政治明星帶領,去推倒呢幾年民眾自發運動嘅發展

當然冇組織冇溝通會混亂我明白,但唔係需要leader,只係要有人去整合意見做行動綱領

法國黃背心都係無精神領袖民眾自發,冇必要因為一晚失敗又行返舊路

行動派需要建立發言組織!
https://lihkg.com/thread/1198159/page/1
睇完好想喊
如果有澳門身份證呢?
我有買左一箱茶送比橋上既你地
唔知你記唔記得
無lu
果次比澳門彈完鐘之後佢話永遠唔會再去
有冇人記得粉塵爆炸
心淡都照推
sorry,撳錯負評
多謝你肯留守,聽晚見
一早都係無靈魂人物架啦
咩所謂既天哥影都無隻
天崎,,,
其實我都想問 會唔會有一個可信而大家都支持既人或者團體可以lead一lead或者比指示而又唔係推人去送死個隻?

9號7點幾8點到海富,一直係個到僵持到10點,每個人都想衝,過對面又好,佔領又好,但一直都冇人帶冇人做衝個個,最後士氣都冇埋

其實當晚有一班黑衣人帶面罩,成班人拉住書包望住前邊,好似有晒組織來勢洶洶咁,以為佢地會帶頭衝,但唔知點解佢地走左去另一邊,亦有人嗌過:不如一齊衝嗌,大家跟住和議但冇人踏出第一步,唔係想怪佢地唔衝定點,但真心希望會有人肯走出黎帶領住大家

相信好多人同我一樣,想為件事出力,唔敢做衝個個,但見到有人帶頭一定會跟,唔想企係到等成粒鐘都冇結果,亦唔想出黎大半日但因為冇指示大家唔知做乜咁係到等
不散 係講緊遊行完唔好返屋企
唔係比龜打都唔走
你留得青山在 點會無機會
上黎睇post知道邊度開波再諗方法去支援
流動佔領係要跑架
功課幾時都可以交
條例通過左就係咁先
多謝你對香港付出
你讀咩科?連登實有大把高手幫到你
衝就唔係個個敢衝,幫你做功課我諗大把人肯
海富其實由7點幾已經好緊張
7點幾都衝唔過,就知之後一定冇機會
班黑警已經增曬援
冇得搞
[連登戒嚴令] 到二讀完前人手置頂所有反送中post及 自動無視所有三毛及失敗主義言論
https://lih.kg/1196378
認真 想確定你哋有無被拘捕到?

如有用咩原因拘捕你哋?
你係咪保釋中?

定係無被捕 只係抄牌影相 放你哋走?
無錯
果陣有義士衝過比人救返
所以保留實力另闢戰場好過
抄牌影相隨時可以預約拘捕
隨時聽到電話響望到3661/3662字頭電話
就係要告你既時候
當然,打就一定有得打
不過麻撚煩囉
如果係咁 唯一不利就係你哋比龜 id咗

都無計啦,估計係去唔到澳門食粥啫。
就係因為到海富既時候石壆位得十幾個黑警仲要散開晒咁企,係衝既好時機,但係因為冇人衝冇人帶就比左好多時間黑警加人手,再駛左一排警車過黎,之後仲搵埋press過去

所以就想問會唔會有信得過既人或者組織肯帶領大家,幫大家開路,有plan咁lead住,比指示大家一齊做,唔會散沙咁唔知做乜好,唔想好似當晚咁,大家都想衝但又冇人,之後比左好多時間黑警布局,就再衝唔到
經驗話我知:
當人同狗嘅比例係10:1嘅時候,D狗通常都唔敢輕舉妄動
但當人同狗嘅比例去到3:1 / 2:1嘅時候,瘋狗症就會發作

利申:幾年前曾經俾狗咬過好幾次
樓主 好多人都明白你地既感受 就算只係睇live 一樣會心酸

但你做既野唔係冇用 五年前已死晒心 變晒失敗主義者 焦土派既師兄弟 11 12號 我相信佢地會再返出來

縱然呢五年來好多都變晒想做港豬 但我諗今次大家既初心都已經比你感動到 你地係英雄

大家都係香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞