[ViuTV新劇]星期一至五2130-2200 教束

1001 回覆
136 Like 1 Dislike
睇咗十分鐘,後悔點解唔早d睇

申利:由雨傘開始好少睇tvb,從來唔睇佢d劇
讀書記過點同案底
我之前間中學冇缺點大過小過呢樣野
都試過不滿當屆學生會
集體係hall抗議
左面條仔都好正
有少少似小斌女 哈
咬羹好正
oasis男同女都唔錯
原來今晚呢集有標題,叫“眾人的僕人”

柒婆過來睇劇啦!

會長好厚粉
左右兩條女有無ig?
有無得推多啲人睇
呢齣劇係咁多套 ViuTV 劇中,最對辦,最好睇嘅一齣
雪雪好大個黑眼圈
利申:又係我雪雪打手
成就而家播,敗亦而家播。
呢期播先有代入感,但好多人冇心機睇電視。
唔該viutv keep住拍呢個質素嘅劇
認真,viu創意係有、亦好敢講野
但劇本出街之前真係唔該搵人睇/做screening先好播
第一套會追嘅viutv自家劇
希望呢套野多d 人睇
睇完個mv oasis會長
知唔知成套野幾多集?

演員評分 10分滿分

盧sir 9分 好有初出茅廬後生阿sir feel,好演技

梁sir 8分 演得好似學校d濕9阿sir,態度夠西

TA 7分 好有岩岩大學畢業入去做野既feel,可惜戲份唔係太多

副校 7分 真係好似做到可有可冇既角色,夠貼地,留名同校長過招

校長 7分 智叔好戲唔洗講,做到9成校長份人好撚假既心態,不過戲份太少

--------------------------------------------------
學生

狗榮 9 分 完全做到d on9同學仔 feel

神婆 9 分 幾好戲,望人既眼神好有戲,其他演員講野果時都有專心交到戲,有表情

蘭西 7 分 誇張表情好有趣,始終有定位,好難睇到演技

會長 5分 睇厭左佢做學生,依d對佢黎講冇咩挑戰性

莊子 7分 暫時表情都交到戲,好有讀書feel,有好大進步空間

廚神 6分 平平淡淡,路人feel

高材生一次過講,除左會長多鏡頭之外,其他都好少鏡頭,好可惜,感覺會長講完其他人就等講對白,唔似 騎士組多自由發揮機會多d
,會長演出可以再有自信d,特別觀眾用上帝視角睇,其實對白可以再賤d,更加輕佻

另外三個女學生好靚,但太少對白
希望之後多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞