[ViuTV新劇]星期一至五2130-2200 教束

1001 回覆
136 Like 1 Dislike
我阿媽都一齊睇呢套劇
佢話因為有陳秀雯關係
的確陳秀雯做呢個角色唔老 (唔知係咪化妝關係定係佢本身Keep得好)
但係呢個角色好似度身而造咁
如果tvb拍應該會寫到奇行種一個人照顧細佬妹好慘情,
呢套一嘢skip哂啲老土煽情嘢,好撚正
每集得半個鐘,唔係好夠喉
原來岑珈其同盧sir真實年齡只係差2年
今集仲有前面講選舉d野
岑珈其都做左十幾年中學生
第一套 唔記得叫咩名 好耐架啦 做學生

做到而家都仲係做學生
好撚鍾意朱栢謙做呢套劇
佢真係做到個啲老屎忽,你話佢奸又唔係,好人又唔係
不老症狀
查下先知佢已經28歲
明明睇劇個陣覺得佢最多畢業冇耐
依套野真係好好睇 唔單止好笑 仲要係有深度 例如令人聯想到近至人性標籤 遠至政治
本身已經好中意婚內情 婚內情係拍攝角度好靚 內容deep到要反覆思度 仲留下懸念反高潮
比較下 本身以為依套只會係笑片一則 但絕對唔係咁 好驚喜
好想比viutv台前幕後知 你地嘅劇集同綜藝都好正 不論係劇本定心機
都好過友台多多聲
最值得讚 係揀演員揀得好好 會用新人 而戲又唔差 唔似友台見嚟見去都係嗰啲人而啲戲又
可以點先比viutv啲人知其實有人係好欣賞佢地呢?
其實佢地有MON POST
肯用新演員哩點非常好
尤其校園劇
佢係肥婆黎架
Oasis會長好受女仔歡迎,會唔會整個反高潮講佢係Gay呢
但係詭探前傳無論幕後定製作班底真係唔好再用, 拍又拍得差, 劇本又度得差, 剪接又怪, 調色又怪, 鏡頭又怪, 仲要又穿路軌又穿BOOM
唔好再用呢班人...
學校緋聞
如果oasis會長喺cctvb出道,討論度應該會高過金城安同朱凌凌之流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞