溫和派合法抗爭!入嚟集思廣益!

361 回覆
1249 Like 13 Dislike
號召所有人港元換美金港共已經要驚到瀨屎
無錯,我哋可以組隊,係各區重要地鐵站漫遊,企係度諗下入唔入閘好、去地鐵站啲商舖window shopping.
渡輪都一樣,企係度諗下入唔入閘,去渡輪碼頭行街買嘢。
法國黃背心暴徒會圍住開市既商鋪逼佢地收爐
好唔和平囉
佢地只不過係成個政權嘅最低層同一隻棋,你集中攪個低層其實無意思。
贏左佢都無意思。

你係要影響到高層政權人士。要贏係要贏佢地
我哋可以和平啲,入去坐但唔幫襯,亦唔畀任何反應,靜默抗議。
咁做你除左發洩可以得到啲咩?
政治唔係感情用事,而家鬥智鬥力,
不如做啲真係有意思,有效嘅野啦。
有效,唔犯法又唔會比位人入,吹你唔脹先係高手
冷靜,係呢個post,我哋唔嘈。

我明白你,但而家我哋諗大家講嘅嘢有無道理,理性討論最緊要。
其實大家要分下工 12/6 個lol團戰

發夢打機時戰術如下

分 衝得既 唔衝得既

唔衝得既盡量諗下有咩合遊戲規矩情況下幫到件事
(好似卡位慢行 供裝 補給 增加npc workload)
務求令到敵人要分心 分資源喺唔同地方

唔好只係叫口號 做keyboard fighter

盡量動員到自己所有人既力量 (和平/勇武派)
極大可能地消耗對方力量
大家都係為住同一目標進發
要配合而唔係各有各單打

好似出面個post咁 天氣咁熱打機緊係要去d大冷氣既地方休息下 地鐵全足全日都係一個價

但留意返
平時大家返放工全港大塞車
打風返唔到工
地鐵四線信號故障 既情況
大家可以回想下
邊度係重要命脈千其唔好坐呢堆站

諗多d唔同情況點樣唔會阻到大家
做個負責任既人!
呢個有用
港獨就話踩線 中產唔支持
和理非抗爭真係103萬人支持唔奇
如果咁都打壓只會引來反彈
唔好內訌,大家目標一致但諗法唔同,不如唔好爭拗🙏
尤其大膠x果d
幾百人齋坐唔食
執行難道上 罷課最易 罷工其次
集中攪擺課先 大專罷課改去 公眾地方 攪沙龍
其實你講呢啲嘢完全做到
根本睇下有冇心去做
民陣真係呢
你講既 都係蚊咬咁 唔痛架
計我話即刻聯署美國
要求取消香港關係法
呢個方法先可能有效
幾萬幾千人返工時間企中環行人路邊塞住d人返工食飯
冇人lead唔夠多人冇人會去做
都有好處

可以成個暑假企出嚟
抵制中資銀行真係最基本野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞