[長文]等我解釋下點解會有百幾人被圍住

161 回覆
1419 Like 18 Dislike
我係立法會撤嗰陣比後面屌行撚快啲啦
前面係樓梯 差啲拗柴
講真今晚比人抄曬牌既巴絲打如果你地12號怕再比人拉

唔打算衝前線或者唔出黎絕對冇人會怪你地

你地今晚已經做得好好

雖然頭先現場已經聽到有啲被圍既人唔敢再12號出黎

聽到係有少少心痛

但請放心 你地既付出已經好足夠

但我自己一定會出黎同佢地抗爭到底

就算冇左個degree 影響我grad左搵工都係咁話

條例通過左基本上等同冇曬將來

到時一定會即刻比公安拉上去

所以為左自己為左香港點都要出多一分力

咁多連登仔連登女我地12號立法會見
個個都弱不襟風 乜柒都冇
你叫前排頂 咪即係送人頭俾對家?
我都想頂 但後排一衝就退 前排唔落得單只能夠跟住退 大佬呀望住救得一個救唔到第二個望住佢俾狗撳落地 望住過西行線嗰班俾狗迫埋牆自己:只能敗走內街個心好好受嘅咩…
利申發夢
要有leader
我明,我喺立法會退到添馬,叫啲人唔好跑唔好走咁快咁遠,冇人理,仲比人推話我阻住佢走講真我明有人驚,咁你一開始就唔好企咁前,唔好一下子成條防線冇左先
push
我見斜路封咗都即刻走第二條路落嚟 原本去咗海富
望住斜路嗰班仲依然睇戲花生……
佢地目標好明確
逼你地走去空曠地方
一到空曠地方易攻難守 佢地full gear優勢就出晒黎
一逼到去中環碼頭同告士打道呢d地方就無咩可能守到
尤其是告士打道佢後面有間細狗屋可以隨時包抄
睇返其他po話其實上面有犬想係斜坡落黎
佢地幫手頂住喎
唔夠人 冇gear 仲掟 包死得難睇過初一十倍
好似有掟到自己人
仲要物資唔係好夠
掟水
係打仗嘅時候一定唔可以退 有一個人逃走 成隊就會散

所以士氣真係好重要

有冇人可以整支連登旗?我覺得連登巴絲打係時候擔大旗指揮下,好似戰爭咁,冇錯,我地打緊民主戰,有支旗就可以令人知道點樣進退!

我地一起上,個個都係captain Hk
我唔知係咁定點 望到個狗背就回頭
但肯定花生友唔係得斜路嗰班
冇計 上次魚蛋之後d地磚痴曬膠
[連登戒嚴令] 到二讀完前人手置頂所有反送中post及 自動無視所有三毛及失敗主義言論
https://lih.kg/cKugOT
香港人除咗6月12再出黎之外
推動輿論都好重要

1. 呼籲朋友612再出黎
立會修例 癱瘓立會運作先係最重要
衝擊警察同引火自焚無分別

2. 說服朋友理解衝擊
好重要 俾支持俾勇武派
拉返和理非既政治冷感既人既支持
民意係巿民最大既籌碼
啲人衝擊係果刻覺得 103萬人都無用
和平遊行係無用
用呢種無力感去令人接受衝擊

3. 聚焦目的去政府不問不聞度
唔好俾自己友因103萬人而打飛機
亦唔好俾大眾聚焦暴力流血度
政府正要轉移視線 103萬人(唔止)唔可以被分化

和理非同勇武派其實係互相需要
要勇武派既行動同實際既影響
要和理非既支持同保護

團結呀!香港人!

兩日時間 大家幫手推輿論
等612有更多民意同更好既準備
其實都唔要求和理非衝
至少守下得唔得
只要個人坐係到其實已經幫到好多
巴打保釋左出嚟?
冇威脅力 連揼波鐘都做唔到 只係迫住拎嚟掟
個個都知掟磚先有攻擊力但同時又知有乜後果 冇人敢做
同埋物資呢啲大台都冇埋 只能事前預先準備 俾把長遮嚟都好吖…
「重點係冇人敢喺前線同防暴推」
諗起初一 好多義士係前面冒死擋住啲狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞