[長文]等我解釋下點解會有百幾人被圍住

161 回覆
1419 Like 18 Dislike
我都係比人圍既其中一個

好想講既係根本成件事冇人lead住 成盆散沙咁

重點係冇人敢喺前線同防暴推

佢地行前兩步我地成條戰線即刻係咁退後

搞到愈黎愈散 有啲人仲要中途離隊

其實點解係會無端端比班狗圍?

事源係有個黑警喺花糟上面推個女仔落地

詳情可見隔黎post

見到既人即刻上前圍住條仆街 指住佢黎屌

呢個時候喺後面既防暴即刻衝曬上黎

我地既人即刻走得就走

走唔到既就比狗圍住左喺警處門口

比班狗用亂棍咁毆打

本應仲諗緊會唔會後面有人支援黎救走我地

可惜既係太多隻狗想衝都衝唔到

我地連逃走既路線都冇 比班狗喺入境大樓隔黎個位衝出黎

喺夏愨道由往銅鑼彎方向跳到去另一邊往中環方向

再繼續比狗逐啲逐啲咁逼

唔係唔想團結 而係真係冇人發聲帶住大家

麻煩咁多睇到呢個post既人

12號你地都唔出黎既話我地今晚留守既人既心機就白費曬

香港人 麻煩你地團結啲啦

我都唔想今晚我地百幾條友白白咁犧牲
鍵盤戰士都有價值 整理咗戰線幫手做文宣!

http://lih.kg/cKvbzS

比多啲人睇到
同我砌多兩下
都係覺得最主要唔夠人
我都係被圍之一
大敗而回
推個女仔嗰下真係好撚仆街
呢一下已經唔係打工仔行為 做撚多左
比人屌黑警真係唔係冇原因
係出龍和到後,畀人逼到分開咗兩班人,一班去咗中環方向,另一班就灣仔方向

其實唔應該畀班狗出龍和道
我都係其中一個比狗圍住既人
基本上係往銅鑼灣方向果條路轉去中環果條路冇啦啦話要沖返入去內街導致到咁多人比狗夾真係個bug黎
到最尾係咁大叫有人暈左都搞左勁耐先搬到佢出去
條友係正我格離暈果刻真係好心痛
Push
lead人嗰啲俾人拉晒一係就流亡海外
人已經唔夠
大台散 啲人跟住散
想衝 叫添馬公園既人落去
我落到去見到極少人
冇左人牆保護 已經令到啲警易入黎
其實仲要係啲警排哂陣先衝
衝啦 衝唔到 條斜坡比人群block左
啲人又唔落黎支援 後路又少左條
之後係立法會前嗰一小眾就比警犬分隔左
就算啲人敢上前線
衝左入去既話都只會比之後黎嗰堆防暴包抄
最後都係籠之鳥
琴晚留守去挑戰警察既係白痴。反惡法變左俾人利用黎反警察,晚上留守守條毛?

有冇人答到我咁急著守係有咩原因? 點解唔再提早一兩日去做? 因為一班人做冇咁柒 ? 有種既就答我
其實大台真係最大分化力量,行緊嘅時候已經係咁話到終點就和平解散
門口嗰班人走唔走到?
比人拉曬?
咁始終佢地有戰術有編制,勝一籌好合理,
第一件事我地冇車擋路支援
對唔住 我冇留到最後
一直退一直退 比狗圍
退到佢地話想開告士打道
明顯唔夠人就走左啦
物資都唔足夠
身上既水同口罩都比哂人
開始有人走出嚟鬧大台分散視線,小心
走左冇人會怪你

但12號一定要出黎

而家我傷住都會出
會啊 請定左假
兄弟
大家都辛苦啦
現場太過亂
冇人lead住
到最後各有各走
越黎越散
不過我相信我地今日係有意義
其實嗰陣有人講話要行返上銅記
因為再退就警署
但係又話上銅記條路有犬
就變左死位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞