係灣仔比警察圍緊,有啲野想講埋

273 回覆
2210 Like 22 Dislike
支持!
12號唔撚返工都會出嚟!
加油💪🏻雖然留唔到最後 但係6月12定必捲土重來💪🏻辛苦了 #respect
我知,對唔住
但係個陣有班警察就exactly係我隔離衝緊過嚟
跑到仆街先避到
之後已經入唔返嚟
今晚見到好多義士,尊重你哋
我中咗胡椒噴霧所以2點幾就走咗
好對唔住大家,所以12號一定會再出嚟!
又搵啲後生仔笨
次次都係咁,有咩野就推啲後生去死
後生搞社運成本係最撚高
仲要鼓吹啲十幾歲嘅搞你就真係感動得過
我好彩,大學雨革食完彈都走得甩
你老母仲係到話有個18歲嘅,咁細個就快啲走啦
書又未讀好,有咩東瓜豆腐俾人拉咗,留案底你叫佢點撚死?定係大好前途走去做難民訓難民營?
中年,十年工作經驗,衰咗出到嚟起碼有十年工作經驗打打底,仲有人請。
個細路,u都未grad,衰咗出返嚟你同個老闆講,其實佢好醒,請佢唔好請個無案底嘅u grad啦
睇撚到火滾,唔好再水鳩啲細路唔該,u都未入就即刻返屋企啦,唔好諗住留低,乖啦
我係00後
但我都係一個香港人
係果堆人群最後一個跑出黎
擰返轉頭望警察已經閘住左個堆人
加油!!!!!!!
辛苦晒你地啦
今日十二點半已經防暴警察全面進場
再唔走就真係沒機會走既感覺
同埋係班警察到feel到佢地好危險
睇到立會班人唔係比人打傷就是係比胡椒噴霧噴到
覺得下秒隨時就係到我比人打/比人拉走
好內疚自己果時淆底走左
12號一定會再出黎,不散。
我係其中一個被圍既人,而家返緊屋企準備沖個涼返工
只能話好心痛到左最後竟然只係得返咁少人
正因為咁少人,我地無論咩策略都好都成唔到事
因為少人,我地每次被警犬以full gear 逼既時候只能不斷退後
我求下大家12號一定要出黎
其實等到12點後先同警察鬥,係輸9成,早上又唔做野
過左今日
仲出唔出黎我都要諗下
一百萬出黎 最後得返百幾個係到
冇得守 又冇得攻 出到黎淨係捱打 俾人噴
多人個垃圾政府又唔會驚
出到黎打場差唔多100%輸既仗
要俾外國睇既 今日咩都睇到晒

Sorry 12號真係唔會出黎
你屌我講埋d洩氣野都係咁講

P.s可能話我矛盾左
不過開心既係
今日過左12點仲係到果班
真係feel到果刻係一條心
不分你我 見到有人要幫都會幫手
因為唔係早上,早上一定會有支援
一定會出黎
日頭太多和理非非 最大問題8點9點政總咁多人都唔衝
我都係被困嘅一個,認真講,12號睇路。
呢個都係個原因
最大人果陣唔衝
等d人走先衝
聽返d人講 8,9點仲要係少好多警察
無喎我算係最早俾人放嗰批
巴打你搵到你個frd未
係呀發夢個陣跑過對面街直頭爆SEED
3點遊行 去到12點衝 再俾人打多幾棍
估唔到自己仲有力氣逃走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞