[sheshe] Happy Pride! (27)

1001 回覆
59 Like 4 Dislike
I know that feel sis
估唔到呢度都有sheshe 嘅post

Pure p牌仔路過r水吹~
想玩巨商😣
深櫃求安慰
Pure,有同男拍過拖,2x
咁多年來都有女仔追,但從來都唔敢去試
單戀左個直女十年,前排一齊去埋旅行,終於想死心
我諗係情意結呢個直女係我十幾歲嘅中學missy,一直愈行愈近,好曖昧好踩界,但咁多年來都冇確認關係
暖昧
好長

我咁多年來都冇同人提過,身邊冇乜人知我地咁close
佢十年前教我,大我十年,

由最初係學校成日傾計,我成日等佢放學,呢埋聽佢呻
然後交換MSN,晚晚等佢on,我地私下唔會點text,
永遠佢一on,就會打 “call me”,然後就會煲電話粥,
係學校我地唔會交流咁多

到我中學grad,個距離就開始更接近,見得好密好密,佢所有秘密我都知,會好依賴我,會有我地獨有嘅暱稱、會好親密,but no sex

其實我知 我愛佢 多過 佢愛我 多太多,所以我永遠都會保留一條底線,就係唔會主動搵佢,等佢想就會搵我,十年來都係

大半年前突然有三個月冇搵我,我嗰期轉左工,整頓好好多壓力,成個人脫胎換骨,諗住同佢就咁算了,我想move on了

最後都係決定比埋封生日卡佢(送左十張了),第一次主動約佢,約左個期

見面嗰晚我照舊去佢樓下接佢,一見面大家冇出聲對望,佢眼濕濕,我地坐係長櫈,佢講左句:你係咪等左我好耐?我疾左疾,答佢:慣左啦

嗰晚食飯,一切同以往一樣,但唔同嘅係,佢讚我有女人味左成熟左(我地都係girly打扮),佢約我去旅行,
我同佢提我有人追,有男有女,佢答我:其實女人我都ok

之後,開始比以前見得更密,我又開始ff好多,但我知道,佢係一個佢想要佢想做,就會開聲講,所以我一直都只會等,等佢確認關係,我怕冇左佢

然後就旅行了,旅行中間發生好多事,但個結論係,原來我付出愈多,佢索取愈多,但從來冇諗過為我嘅愛負責

到宜家兩個月冇見,但佢會whatsapp撩我,我正常覆

但我諗,我應該唔會再應約了⋯⋯
雖然個故好sad
但對自己好啲 都係盡快move on好 不過十年真係唔容易放低 加油呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞