[角川+DMM]艦隊Collection [29] 不要看得太重得與失 而是你要享受這個過程

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
下次夏活前回得切資?
有撚夏活咩
而家1-3偷油 由1萬1偷到2萬9啦
偷到日進就嚟99
儲資唔難
打左100+場E4甲 都仲未出到架Fletcher
油得番8萬 水桶得番800個
永遠得A勝 出2號Johnston都唔出Fletcher
已經做左全面退坑嘅準備
有無落王點支援?
落咗好易s
撈船都放支援? 好chur
S會易啲出?
我S出的
淨係王點,都係多200油300彈左右
值得信賴,同埋可以友軍出到金剛大力隊,用啦
我撈船配置如下
隊1
比叡 砲 砲 偵 徹甲
霧島 砲 砲 偵 徹甲
摩耶 對空CI + 三式彈
高雄 砲 砲 電探 三式彈
筑摩 電探 水戰 強風 水戰
加賀 烈風一一 烈風改二 岩本MAX 彩雲

隊2
荒潮 秋月砲 戰車 秋月砲
滿潮 秋月砲 戰車 秋月砲
大淀 砲 砲 WG42 WG42
大井 砲 砲 甲
北上 砲 砲 甲
利根 砲 OTO副 電探 三式改

多數出金剛隊,大大力
友軍有啲伏 試過日戰對面得番1&2艦小破都S唔到
未升2號摩耶 我用架照月對空CI 都柒嘅...
大淀唔知用左係邊個Map
我用緊由良 炮 WG42 甲標 (8cm)
我抄抄你個setting今晚試先
你無先制對潛怕唔怕?
問題係要喺王點作最大輸出,有先制反潛就好難喺王點S到。
之所以我用大井北上砲擊係佢地兩個要用來打戰艦水鬼。
其他4隻艦用嚟打對陸。
加上敵潛要爆你,就點都爆你。

摩耶真係要升2-3號機,以防萬一。
用大淀係因為4格輕巡火力高,而且又可以落到2砲2WG。
先制雷擊真係比大井北上就夠使。
撈船記錄
第二次S勝就出F字頭
頭17次無用支援打
其餘A勝都係殘血又或者斬剩2隻
咁叫易s?
利申 撈緊
Aim A勝 唔落王支
10出9入王 9次有4次日戰A 夜戰都S唔到
5次入夜A勝
留意返係頭17次無落支援,第18次開始有落。
勸退率太高
我都頂唔住隻潛落左朝潮丁反潛
一陣試下減兩件對潛裝轉戰車火箭+王支望望
我懶得刷閃
All 30萬開波 斬完E5剩24.5萬
間+伊又唔係貴
未計我本身仲有20粒間+40粒伊
今次是但課10000yen落去 用左唔夠2000就打完
記得唔知邊期打左我萬幾yen
我用大鳳+三隈夠出門370左右
大鳳 村田 岩本 烈改二 烈改二戊
三隈 電探 強風 二水熟Max 強風Max
唔落彩雲 T不利咪一樣A
我落摩耶對空+三式彈
已經夠穩空優,所以加賀放彩雲保不利
用5萬幾油打完成個活動
我30萬油開波,斬完E4已經得番16萬
落左王支4場
次次差少少都係A
算鳩數
sad...
停一停再打啦,係田中on9玩埋啲又對陸對水上
今期唔算難啦 真係得個煩字
張張圖都打幾次又解迷
桶我用得唔夠200個添
btw 我堆船大部分過100同打左孔
有時唔插損管都可以用12噴二
我20萬油 開波,打完E5淨4萬
撈艦撈到得返1萬左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞