[數撚圍爐區] 越上連登越唔識數學架 (15)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
其實都係望住佢砌
你咪逐PART諗,例如最左邊B果舊, 咪要B 唔要A and D,
右邊果舊就係A and D 唔要 B
之後咪再用AND中間連起
答案上面有人打左就唔打la
但係D()應該點樣諗 係咪我邊PART睇左先就放個bracket先?
同埋呢d係咪好少諗complement?
ching係咪如果find symbolic expression(by union, intersection,complement, symmetric difference)用上面個expression啱唔啱
我啱啱嗰個應該啱
我指我更正咗嗰個
thx ching 冇學過 \ 呢個symbol所以諗左好耐
想問下點解上面個答案(B\(AvD))^((A^D)\B)中間個個係AND唔係OR嘅?
ching係咪如果find symbolic expression(by union, intersection,complement, symmetric difference)用上面個expression啱唔啱
我啱啱嗰個應該啱
我指我更正咗嗰個
thx ching 冇學過 \ 呢個symbol所以諗左好耐
你啱 Sorry
枉我讀數
係咪如果(B\(AvD)))呢抽野就姐係= (A'∩B∩D')?
咩人會cares Non-linear operator
係咪冇人會寫integration 做D^-1 因爲 linear differential operator D 唔係bijective?
Weierstrass點讀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞