Lego 討論區(10) 下半年新產品全面進場

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
兩星期前收咗盒2手有盒齊件5舊水
我唔玩2手 Thx
你買個陣要對返係咪有咁多包囉,你同佢講定先話要逐包check no, ... 佢唔俾你check 既話咪知咩料
玩rc 係富豪option , 我改架42009 盒野千三, 改啲件要二千

筲箕灣 toyzone, 找亮點
得啦, 呢啲唔駛擺上黎
你想問咩
平到乜咁, 係咪要呢d答案
果陣買左盒黃火車拎件黎改哈里波波火車好有滿足感
改完個下係爽, 不過換電真係唔好玩
想問下42110個類會唔會賣斷貨?
之前見mini cooper又賣極都仲有
今年一定唔會

咁等外國做特價
前行家答你, 100% 唔會斷貨, 年尾lego 貨滯到仆街
想問知唔知Lego 架defender 係咪外國同香港都係10月1有得買?想買俾男朋友做生日禮物
去油麻地ins point
唔該巴打
強國成日話自己民主大國,又話法治好好,原來有時都會作法自斃!話說 LEGO.com 最近出左份公告比各大 LEGO 官方認可用戶組職 Recognized LEGO User Groups (RLUGs),而我地得到Hong Kong Brick Rail 樂驛地嘅資訊,內容提到話遵照大陸法律, LEGO.com 會喺 10 月 4 號開始將所有登記國籍為「China」嘅用戶全部刪除!

有大國用戶嘗試登入亦發現個賬戶已經被撤回,不過大國網民暫時都未有任何抵制、杯葛等相關行動(你睇返 iPhone 11又超額訂購就知大陸人幾愛國啦)而 LEGO.com 呢個舉動係同中美貿易戰有關?定係中國大陸想自己開個獨立嘅 LEGO 官方資訊購物平台?之後會有咩相應解決方法就要睇睇事情點發展落去啦!

資料來源:Hong Kong Brick Rail 樂驛地、LEGO Ambassador Network
https://www.vjgamer.com.hk/articles/2019/09/21/59638/china-nomore-in-legodotcom
Lego city 人仔有無黃色工程帽?
我覺得唔關政治事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞