睇左達哥差唔多十年,每次FIFA都會講香港新聞......

239 回覆
856 Like 83 Dislike
但丁在《神曲》中說過:「地獄裏最熾熱之處,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
其實每個人都有其難處
希望你明白

有無諗過點解有人會逼達哥表態?
係因為對呢個人有期望
期望佢同自己同一陣線

表態有無用?都有嘅
可能有號召力啦

你問我 我會覺得當年夠膽高調講64嘅人
立場唔會變
純粹係無咗表態嘅本錢
亦啫係’一無所有’

另外香港嘅低智媒體都係一個影響
最鍾意炒作
並唔係所有公司好似大快活咁
堅持用杜生

香港人好大壓力
俾啲空間人俾啲空間自己

公海唔少post問
如果有xxx 你會唔會反共?
政府出得起嘅 開明嘅 與時並進嘅
少好多人反啦

當你擁有呢啲嘢嘅時候
當你仲有餘地選擇唔企喺受靶位
你又會唔會企?

我信達哥

btw 9/6 見
講得好啱
人地講緊道德危機,你拉去逃犯條例呢種冇真正對錯嘅事做比喻,仲學咩人講自由民主?

九成九反對嘅人係盲反大陸,上晒身咁假設條例一過就全香港人畀大陸拉晒去打杷,咁仲有咩討論餘地?
我同意達哥可以唔表態 但係當新聞咁中立講下 比大家知發生緊咩事又得唔得? 盲撐嘅就叫自己做真兄弟 出言進諫嘅就叫做政治撚?
今晚淆到FIFA都唔敢班,怕要讀8964新聞
自從中資入股後,隻字不提所有敏感事件,

不如改名做underground_cn啦
小萌俊 (mkcheung): 咪理班3毛啦佢地就係想迫人表立場條例一過就抽後算帳,利申我愛中國
达哥没事儿
唉 好失望
Unfollow 達哥
千奇唔好係CHATROOM咁講,會比人BAN,惡過共產黨
連樓主係大是大非前
都唔再做假
一直都以為達哥係自己人
但而家連明示暗示都唔講
達哥都表左態啦
冇錯
對佢好失望
扮撚晒正義
同初初 做訓覺狗個陣
差好遠
慢慢變成笑波子咁
做埋小學雞野
失望
已經離隊一個月了
其實兄弟都知點解要玩MK,你知我知單眼佬都知,但咁樣要去到幾時?
成個chatroom都係王苑之
chatroom同隻game一樣咁好睇, 唔知睇邊邊好
始終講時政食高登水侯上到位
依家起咗賺中資金搵得更多
就咩都唔講 自我審查
我承認我係一個Eason粉

但今次真係要停睇一陣
只要Eason一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物,如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。或者自己講:知道我為人既兄弟就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
今晚連新聞都唔敢講
聽日都會玩MK 後日紅日就唔開台
星期星期一如常開台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞