(新手試打遊記)9日京阪神姫路岡山鳥取廣島之旅

34 回覆
7 Like 3 Dislike
我無去到呀我一條大直路直去
爛咗?
呢兩星期真係一來忙二來無咩心情打遊記
而家得閒打返小小先

行完姫路城個門口,就撘新幹線去西明石再轉車到明石大橋,個天一直好想好想落雨,但一直落唔出。去到大橋下面,真係好少人,有幾個外國人去左橋個個展覽館睇野
我就自己on99咁坐係度hea左個幾鐘吹下海風,坐下坐下有條日本仔行埋過我個邊釣魚,本身我都無咩點理佢,直到佢釣到條魚,我循例都要比返啲掌聲佢,跟住佢就對住我講一大堆日文,但係我乜都聽唔明,跟住佢就示意佢會放生條魚,再用英文問我邊度來。咁我直接答佢Hong Kong,佢就即刻應我Jackie Chan佢又用佢有限度嘅英文問我香港多唔多人釣魚,我就答番佢香港水質差到仆街,唔適合釣魚佢都略略明我講咩,佢就話神戶港嗰邊又係唔適合釣魚,佢話釣上來啲魚臭
我就咁睇佢玩半個鐘,佢釣到邊條就同我分析呢條生食好定打邊爐好
坐左差唔多總共兩個鐘,我就開始出發去神戶港

唔會 我一定會完成
只係拖長來打
通常拖下拖下就會爛尾
係明石大橋hea完,就撘車去神戶港睇下,去到神戶港又開始落毛毛雨,去到摩天輪嗰個位,唔少一家大細準備入去麵包超人館,但我對麵包超人冇乜興趣,所以就搭左車去左三宮站附近食red rock之前喺東京都冇特登試,所以今次喺神戶見到就想試下,講真係真係幾好食食完就撘車附近嘅垂水outlet行下,原來車站係有接駁車去outlet我仲on99咁擔住遮行去outlet行左大概一個鐘,收穫左兩條adidas運動褲,就因為眼瞓嘅關係,4點幾就撘車返姫路酒店訓返陣
未爛尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞