[HKGBUDDIES] GFRIEND討論區(164) 雙恩妃生日粗卡!! I Love You 530603

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
今次好似冇mwave卡 搞到我冇乜意慾買
首選
有m&g就買
無就買唔買都無所謂
邊有你咁博愛
團購張form強制大家每隻version都至少課一隻
課1set基本吧
自己接自己係咩玩法

原來係唔同人
已課
手燈岩岩到手
想問下,其實佢地會唔會已經有仔🤔
有都無計啦 因為
其他唔知, 琳子有老公就係肯定
你有工返唔驚啦
失業啦就黎
失業 但係你仲有好多器官
本身都廢嫁啦D器官
只要仲用到就得啦
GFRIEND 第七張迷你專輯 'FEVER SEASON' 專輯簡介

1. 熱帶夜 (Fever)
′熱帶夜′是一首有著到了晚上也不會冷卻的熱氣的喻意的歌曲。為了加入與女友現有音樂風格不同的感覺,使用了輕快的Moombahton節奏,為歌曲絕妙地套上Pop的色彩。在不失去原有音樂色彩的同時,為正在成長的成員們的新開始打開序幕。

2. Mr. Blue
是一首在tropical的感覺上加上string sound,加強清涼感的同時,以New jack swing的節奏變化令人留下深刻印象的歌曲。把所愛的人比喻為藍色的大海,含有把′紅色代表愛情′的固有觀念打破的意思。

3. 說好話的時候 (Smile)
是一首以直白的歌詞令人印象深刻的歌曲,加上不同部分之間豐富的變化配合著電子琴清涼的聲音,可以從中感受到女友不同的魅力。

4. 盼望 (Wish)
盛載著由10代的少女成長為20代的女友們對愛情盼望的內容,是一首新穎的beat和有著中毒性的synth line十分鮮明的歌曲。

5. Paradise
是一首以Acoustic樂器作為基本構成,配合上恰當的synth,帶有鮮明Funky Pop色彩的歌曲。融合了女友比以往更成熟的歌唱力和有節奏感,帶有都市感覺的旋律。傳達著′雖然經常憧憬著理想,其實真正的幸福一直在身邊'的訊息。

6. 期待 (Hope)
是女友全員第一次參與作詞的歌曲,盛載著向著畢地的真心同時,融合New jack swing的節奏和懷舊的樂器演奏,增添聆聽歌曲時的趣味。

7. FLOWER (Korean Ver.)
是一首以30人演奏的管弦樂聲音和聯想到西班牙鬥牛士的強勁節奏使人留下印象的歌曲。表現即使吹著冷風,為了和名為′你′的人相見,在同一個地方綻放又枯萎的花朵的內心。

謝男神
new jack swing
音樂白痴 可唔可以講解下姐係咩type黎
好貼切隻碟既主題
好聽type
類似hip hop咁嘅音樂 不過啲節奏又會柔和啲
總之都會算係好聽嘅type
我係垃圾 唔識點解釋
但係Hope好垃圾
老老豆豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞