Ou遙距課程認受性高唔高?

53 回覆
5 Like 31 Dislike
細佬學歷低,得個pre-asso,做緊銀行,9月想讀番個degree (part-time)個隻,有無巴打可以解答下我既難題

1.我咁既學歷收唔收?收既話要讀幾年?
2.有無更好既選擇?
3.我洗唔洗讀番個high-deep先,之後先再報degree?
4.我報完呢個,對我未來讀碩士有無幫助?

麻煩曬大家
1. mature student
2. 未必有
3. mo
4. master 睇 GPA
咁我直接報遙距課程?
介唔介意留低聯絡方法?我好多野想問,我見就開學,想快手搞好佢
我要返工,未必方便留
加上我都唔係專,驚答錯,可以有其他巴打指正
你喺度問我盡答啦
好多年前讀過下OU DL
如果唔介意既你留個 tg 睇下有無野幫到你
點都好過野雞,起碼叫政府認受先
OU易入難出
試下讀hku space d part time degree?
@ethanlo1027
pre asso姐係得foundation, 連hd都冇
資歷=dse 5條2, level3 中學畢業
資歷4=hd asso
資歷5=degree,
姐係你拎住5條2 報degree
年紀大可以用mature student, 但都可能要interview, 你報完練好d中英文先,但機會不大,始終香港地多數人都有個asso hd揸手
識個friend幾年前讀hku space d top up
個program話唔洗考試
最後每科有個test
個test佔50%
政府認可夠曬啦
私企interview>>>>邊間U既Degree

同埋我見唔洗Exam,交齊paper就畢到業,算係相對容易,起碼有心就得
我26
頭先我打過去poly part time degree到問,佢話我個學歷同工作經驗都可以apply, 但有個入學試同面試,呢d其實難唔難?係咪真係有錢就讀到?
細佬英文唔算好,所以好撚驚
Poly 一大班讀完asso hd同你爭
可以唔洗諗
1 用成人學生身份可能得
2 是但1間既nonju都可以試下
3 未必
4 有

最後 讀完個master 唔惜搵食技能都係冇用

利申10年前master
有fd以前ive,之後都去OU pt讀返個BBA
有個degree最少達到升職的條件,升唔升就睇自己能力啦
1 可以試下 ,大學有D 過25 就可以用工作經驗 > GPA
2 你可以試下第2間U ,但機會唔大
3 未必
4 讀master 睇degree CGPA ,有D 要second up 畢業 ,讀完master 會有一定幫助
想問pre asso係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞