amd cpu&gpu 討論post #13 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
等牙膏廠出招,如果3900x已經夠佢頂級consumer line up打就唔會出/遲出
到時買左3900x佢就出
我都係咁覺得 特別係我一買完第二日就減價出新野
不過3900x都好吸引嘅
反正16c實仲貴
可能整個51週年簽夠 再搭把再靚啲既rgb
煙條都拎唔到野出黎
過多半年等煙條出啲改名u 乜染kf ks
先放16c出黎做新聞搶風頭
順便全線減價
劇本應係
今代zen2正式打平9代,威番大半年
然後煙條2020年頭出desktop10代10nm反超幾個月
然後amd出zen3再度反超
最緊要zen3趕得切出,唔好搞出個zen2+出來又等多一年冇咗個優勢
Zen2 之後 就係 7nm + Zen3 沒有 Zen2+
就係希望唔好節外生枝,amd roadmap變唔係第一次

合理猜測GF 7nm搞到delay咗1年
tsmc 7nm+都進入量產階段在即
computex亦宣佈基於zen4嘅server平台代號
佢呢加d 94f都劈哂價
講緊149die size
99k都係177左右
好好劈
2020出到intel 10nm desktop?
開頭睇到10nm Icelake ipc +18%咁犀利
屌,原來Mobile Platform黎
最高係4c8t
支持煙條發力 焗AMD拎曬的好野出黎
雙方良性競爭 受益都係消費者
支持既
好想知粒3600塞入deskmini掂唔掂
不能的 iGpu
邊到仲有 x370 taichi 買 ?
完全唔記得左呢件事
有冇消息3600g 會唔會/幾時出
65W 唔知9cm散熱壓唔壓到
睇煙條股價,AMD今年會屌打。
下年先有轉機
Ryzen 3000 Interview: Everything you need to know from AMD at Computex 2019
https://www.youtube.com/watch?v=ml7rHtCHoFE
等~寂寞到夜深
等 x470 清貨了
唔係全部都係7/7出咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞