淘寶送住宅如果送到黎堅持唔畀果廿蚊額外運費會點?

96 回覆
27 Like 216 Dislike
sf
我都試過
用官方4px
我問佢點解要收 佢話因爲送上門
但明明送上門嘅錢俾運費果陣俾埋

最好笑係我叫佢放門口就得
送果個人話 下...咁點收20蚊啊
上網睇過 4px一直都係咁
官方間野真係垃圾來
我試過買 20*40*50 cm 貨,佢入倉計左我 20*40*500 cm 體積重,1000幾蚊運費。
我問佢客服,10問9唔答,我話件貨無可能5米長。佢個system 好on9, 個客服2 分鐘唔講野就會自己轉另一個。我問佢可唔可重新秤重,個客服無答我2分鐘,換左另一個,又要將我所有野重新講一次,最on9既係,隔左一段時間,之前d聊天記錄會無埋。
搞左我成半日,換左4個人,終於有個話咩「會把問題回饋倉庫果邊」,3個工作天有消息。
我等左3個工作天無消息,又問佢地,又要重新將個問題講一次,佢又話check完講我知,叫我再等。
件貨免費放15日,之後計錢,我等到total 8日又再問多次,佢今次話倉庫收到信息,會double check一次。
等到total 14日,我再問佢一次,佢搞完一大輪就話係佢地搞錯個size, 話等多陣會幫我轉返運費。
我話過15日要加錢,咁點計,跟住又唔應我機
佢係官方野,我又投訴唔到,又取消唔到交易,極度on9。
最後15日前改到價錢,但搞左我好耐,講左好多野
真心嬲。
送上門前會通知收錢
你比就上門 唔想比咪落門市
Dhl Fedex 你知唔知佢地運費貴幾多?
點解依加冇左集運個個option ??
你可以唔收,等個件掟番去倉度自提
人地做慣做熟
你估真係唔知你個道係工商定住宅咩
我做van,聽過有同行講送淘寶會另外收多客錢,每張單計
順豐送上門要收附加費乜仲有人唔知
弱智唔好淘寶
教埋你要退貨唔好on99去順豐退
如果屋企無人,其實可唔可以payme個送貨員?
未簽收,點會係你
4PX垃圾黎 慢到嘔
人地都要出糧揾食
冇用官集好撚耐
又要馬兒好 又要馬兒不吃草
試過幾次叫我入返數就得
我都試過,明明我揀左自取,佢無啦啦送左黎我屋企叫我比$20。

第一次覺得好奇怪,不過照比左佢(佢擺我屋企樓下叫我payme佢)。

第二次買野佢又要我比,咁我又唔係屋企,佢都係擺係樓下寫低戶口叫我入比佢,但我今次冇比到佢,之後都冇人追我收返$20。

所以我覺得似係條友想自己賺多d外快黎呃我錢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞