淘寶送住宅如果送到黎堅持唔畀果廿蚊額外運費會點?

96 回覆
27 Like 216 Dislike
成班窮L...$20都要研究點呃到唔洗俾
同支那狗一L樣
垃圾上淘寶仲用順豐仲要住宅收
100%攞返走

利申:做過順豐
唔係窮撚 係無恥姐
如果你收唔到嗰20蚊又放低左份件,會發生咩野事?
我上次都係聽個順豐送貨員講,好多人用扮唔係屋企唔比錢,佢都唔會次次羅返走
個廿蚊係公司袋嘅
所以唔比錢係我地硬食
試過咁做
點知佢話要收廿蚊喎
你話冇收過,佢就要賠,我就唔多覺有運輸肯
送上門又要就你時間幾時係屋企
件貨重到仆街又要抬上樓
收你20蚊好正常
唔鐘意咪自己落鋪頭拎
如果你屋企附近有智能櫃的話可以叫佢放入去,咁就唔使比廿蚊,加上唔使就住要有人喺屋企收貨,方便好多
依家係一早收足運費
送到黎先話要加廿蚊
你到底明唔明個問題係邊?
試過收我35蚊(住大西北)
一早寫撚明有住宅附加費即埸交予送貨員
你盲既我唔怪你
偏遠地區附加費
邊間唔洗上門附加費
有啲集運商會直頭係上門跟返重量會貴d
自己衡量邊個抵
其實條款一早有講明住宅區要收附加費 其實已經有人講過 想知點解既就去問速遞公司點解有咁既程序
等逃犯例通過後直接押去支那槍斃
另外 你話冇人係屋企既話4px多數都會放低 唔收你錢 順豐就會嚴一d 因為順豐既都係入公司數😂
住宅區先要 工商業區唔洗
呢個係淘寶問題 淘寶揀順豐上門嗰陣本身已經貴過自取點幾蚊
好多人以為嗰度已經包埋上門
上次直送 100L 防潮櫃 應該要比$100
但佢無問到 簽收左之後走左 無問我收番100
點解?
問題係你盲同柒囉

http://www.sf-express.com/hk/tc/products_services/Express_Services/Mainland_China/Standard_Express/

使用須知
• 如收派件地址為香港住宅,上門收派每票另收取港幣$20;或如收派件位址為香港偏遠地區,上門收派每票另收港幣$20。附加費可與運費綁定(寄付或到付)。

• 有關順豐運單條款和條件,請按此參閱。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞