有冇人有睇viutv播最新嗰套遊戲王

155 回覆
10 Like 3 Dislike
我指唔壓片sor講得唔好
留名先 只睇過5ds 同arcv
Arc v d 人設好顛 主角果3個分身都好有特色 最垃圾係本人 就好似4次元之龍最廢係靈擺一樣
執卡嘅setting 史上最垃圾 你一日唔叫turn end 就可以永遠執卡到尾 or 人哋打你果陣 可以拖十世時間嚟執卡
ZEXAL雖然印卡印得痴線,不過唔止主角印卡,對手印得更加犀利
決鬥構成又比較有心機D,唔係淨係印左新卡出黎就即刻KO對面
七皇凌牙同IV打個場 印完C101出黎之後都仲有來有往打多一集
而且個決鬥過程係令人投入到個劇情...
ARCV個D為打而打一挑三真係垃圾到痴線,打一場就呃左集,永遠都係3個人3隻機械狗,對面出新卡一下車爆哂三個,咁撚無誠意。
印卡有來有往先好睇
到底ARCV上代食左咩,一手好牌打到咁,
玩到咁撚癲
一開始睇就幾屈
其實睇返發動條件同被炸會清自己場
冇抗性好易針對
係動畫入面冇人帶清後場既卡
崩界雀直接送佢入墓啦
Zexal一開頭覺得主角係煩膠同廢
但慢慢習慣就冇野,而且決鬥都好好睇
變超西就次次都屈人機
最新果集
雖然係總集篇不過好期待第3part
Arc V 148集, Zexal 146集, 5Ds 154集

感覺上唔係好夠集數講曬所有野 (人型Ai, SOL 背後幾個老細, Revolver之後又有咩打算)
最尾打gongenzaka同零兒係瘋狂鬥執卡,勁冇意思
七王真係好正
前排忍唔住睇多次zexal
講佢地故事真係sad
睇佢地互打好慘

最尾納修報仇,連打貝克塔;再搭遊馬打上千,再打遊馬;最終戰遊馬打astral
雖然打到尾都係瘋狂印,但都好正

5ds/gx冇咁誇張同少好多
5dx最終戰叫齊同伴既王牌都誇啦
Gx對比呢兩套正常好多
vrains首ending做乜鳩
動畫人面得左輪會帶針對牌
連劇場版都唔會上到10萬攻
希望佢做到gx尤貝倫篇咁既效果
主角都抄ocg玩法打電子拳
左輪如果落手坑就真係神作
vrains決鬥構成好睇
但係成百集主線都仲係好模糊
上千王牌單卡10萬攻
跟住遊馬chok到又10萬
對面坑佢變20萬
遊馬反坑廿幾萬
佢起始手牌好,可以話佢好彩,尚可接受
btw, 諗番起遊馬最終戰唔面同伴d卡
遊戲王不嬲都係咁架喎
每篇有自己主線加鋪少少最終篇
呢套都好明顯講人同ai既戰鬥啦
應該做唔返
gx又係d人死哂
zexal又係d人死哂
今次vrains其實d人都係死哂但係好似都估到d人一定會返生咁
尤其係AI無啦啦衝出去個集
睇過集見到要揸架電單車搶乜鳩動作卡好撚戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞