致每一位香港人

248 回覆
1299 Like 35 Dislike
樓主真男人睇完喊左喊埋右
我反而想香港比人一鋪打沈
因為港豬太on 9
對中共嚟講香港人就係原罪,佢地最怕就係啲民族性強嘅地區,香港以廣東話作為母語,又受國際關注,有自己法律,又出過獨立議題,依啲都係中共最忌諱嘅野,佢地係少少都唔容許出現不受控嘅狀況,佢地怕新彊、西藏依啲地區見到就會跟住反抗,所以中共推逃犯條例除咗吸血之外,終極目標係要對香港加強控制,好似對啲維吾爾族咁清洗香港人
根本支那無當果香港人係自己人 由建國到而家都係靠香港 因為香港係自由港 我地唔好再咁蠢比人搵笨啦 根本支那既態度就係 有事就血濃於水 冇事就你地d香港人乜乜乜

香港從來都唔洗靠支那 我地有既野 支那唔會有 所以香港先會有優勢 支那只係想拖垮我地 唔想比我地有優越感

所以作為香港人 我地一定要堅持自己原則 一步都唔可以讓 因為一讓第一步 就會比支那得寸進尺
]【削單程證動議7泛民拒撐 遭否決】
https://lih.kg/1072488

記住,泛民嘅身份認同係中國人
http://lih.kg/hKkyNgX
#123 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區[/
幫推
係都五毛走先啦!講真話點解要驚?
我成家都唔係投泛民(呀爸投工聯會呀媽投梁天琦)我上屆就投白票(自雨傘運動後焦土)

但係今次如果真係可以阻倒逃犯條例修訂,有機會有以打破雨革後喺香港社運瀰漫嘅寒蟬效應

上街遊行未免係一個方法去畀港共壓力,而個壓力不直接在於上街人數,而係要外國媒體報導,令西方世界知道個修訂係乜料

政治冇永遠嘅敵人,而我未來可能會繼續屌泛民,但係依家一定會去七一遊行,以達致第三段所講嘅目的
輕輕一推
反抗成功後,第一時間劃分3級人民

97前香港人及其後代 一等公民
97後落黎 二等公民
雙非及其老豆老母及大陸富二代狗官等,三等人民

立即清算!
通過左仲好
資錢流出 樓爆
一齊大失業
奶粉水貨案 吳蕙芳:「自己國家製造的奶粉,連自己都唔敢食,係咪可悲?這情況是國恥!」
即刻遣返二等三等公民去大灣區
pish
單非=2等公民=勾結外國勢力
Push
琴日起西鐵站見到有人支持逃犯條例 仲要聯署
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞