致每一位香港人

248 回覆
1299 Like 35 Dislike
我成日都係度諗,自1997主權移交,我哋香港人幫中國同中國人咁多。

當中國人係自己嘅家人,甚至當中國係自己嘅國家,將啲廠搬曬去中國咁制,我哋仲停用樂安排海水化淡廠,當時全世界規模最大的海水化淡廠,選擇去買更多東江水以示忠誠。03年比你傳個沙士過嚟,害死咁多香港人又搞到我哋經濟出曬事都冇出過句聲。

雖然中國民主化搞唔掂,但我哋香港人大大話話用咗20幾年出錢出力去幫手建設民主中國同刺激經濟,等你可以大國勃起。但你除咗喺香港周圍痾屎痾尿同破壞法治之外,仲為我哋做過乜???多謝都冇句,仲話冇中國嘅話香港早就收咗皮? 我明我哋香港人心地善良亦樂於助人,即使對住啲仆街都以德報怨,呢啲係我哋香港人嘅優點亦同時係我哋嘅缺點。但係你唔好搞錯,我哋香港人冇欠你啲乜嘢,相反做咗咁多嘢去幫你,你仲要走嚟害我哋??

03年,想立23條嚟奪去我哋嘅自由,我哋冇比佢奸計得呈,我哋企出嚟守護我哋嘅自由。
12年,再嚟料,今次嘅目標,係我哋嘅下一代,姐係香港嘅未來。
14年,殖民政府反口,唔比港人治港,之後大家熟識嘅雨傘革命就發生。

依家,條逃犯條例就殺到,比佢過咗我哋同香港都玩完架啦。
香港人係時候起身啦,已經到咗存亡之際,一直以嚟我哋香港人已經幫咗中國同中國人好多。
我哋香港人冇欠佢哋任何嘢。由依一刻開始,希望大家認清事實,中國唔係我哋香港人嘅國家,只係一個利用我哋嘅好心嚟不停揾我哋笨,依家仲打算一嘢清我哋袋嘅國家。香港人係時候為我哋真正嘅家同屬於我哋嘅自由同尊嚴而戰!

TOGETHER , WE ARE STRONG!!
FOR OUR FREEDOM OUR DIGNITY!!

d五毛好快入黎咬你,我幫你頂住快d走
仲有紋川四川地震 當年連中小學都有發起捐款行動
嗰陣覺得佢地慘 連自己零用錢都捐埋
宜家諗番起
都唔知香港捐上去嘅錢有幾多係比人貪走
起來 不願做奴隸的人們
嗰陣真係小學 仲未明白蝗究其有幾蝗
宜家諗番起 點解唔係北京大地震
支持

我忽然咁諗
大陸都係要錢,無論水同電(搞咩法例)都係想cap 水
屌,倒不如係香港收消費税俾返大陸好過
大陸咁搞法,生金蛋既雞都被人殺嘛
香港係你,你,你哋每一個㗎!三權分立嘅香港已不在,10後嘅基本上都支那血。點解你哋可以仲戇撚鳩鳩咁嘅?支那基本上已經掌控咗成個政府,名為民主,實為獨裁。唔駛好耐一定又會再入侵,𣎴停逐啲逐啲侵佔!遲下可能仲安排解放軍駐守港府,到時真係跳樓都唔掂,香港未來係點,仲有幾多人識純正廣東話,取決於你,香港未來靠哂我哋,你有冇信心啊?
5.12 四川大地震 成為全城熱話

世界各地已經捐左n咁多錢唻幫四川既"人"

點解無人肯捐比四川既熊貓??

5.16 學校早會搞左個四川唔知咩

放左d片 有段 d人係咁喊 佢地喊到好似笑咁 搞到我笑左幾野 都幾大聲

之後比爸b 打左野XDD 但真係超好笑- -"

我對四川 真係可以講係 無感情 關我叉事咩??

我睇d新聞 仲可以笑得出 完全無覺得傷心 同情之類

何必搞到自己唔開心呢?? 咁唔開心法..咁打後果一星期 真係要喊哂口??

已經捐左咁多錢仲要我捐?? 你無野阿??=]

自己都唔夠用 仲要比人用? 都痴痴地既XD

都係同賴曉傾得埋d XD

出禮堂門口 有2個男生 拎住個箱 個個都捐 我同賴曉都超high唔捐XD

原來 見其他人都捐 自己都唔捐係咁爽XD

個個都捐 多我一個唔多 少我一個唔少啦

唔捐都有 3萬6千以上

四川都發達tim啦

外國仲要用美元 歐元 英鎊

滙過唻人民幣 咩都夠啦係咪阿??

大陸d野仲要咁平..

咩都夠Q哂啦

點解無人理D 熊貓??

熊貓國寶喎大佬 大過哂D 屍體啦

就唻絶種啦喎...仲唔理? 第時D熊貓無哂你地好野..

OK 你可以話 D熊貓對我地唻講無用

D死屍夠無用啦 有屁用咩?

就算死唔去果D仲 爛手爛腳啦

對我地無影響囉唔該

D熊貓就唻絶種啦 佢地死哂點有下一代

中國點會有國寶? ( D熊貓生係中國真係ON MY GOD!

四川D人有叉用咩? 對社會無影響

係!!!! 有影響 呢家咪有影響囉 搞到d無謂錢嘔哂去d垃圾到

捐唻都O徙錢 不如唔好捐!!

你地係咪嫌錢多先?? 係既 唔該比熊貓

熊貓係中國獨有動物 已列入世界級保護動物

四川 已經係死城 真係o徙錢

呢家d野咩都加價 留返d錢比自己好無??

如果四川有行動 捐比熊貓 我一定捐

好過比d垃圾

死多d咪好囉 醫院唔洗咁迫 唔洗無位 唔洗怕無得安置佢地

唔怕唔夠物資 唔洗怕人口過多 少左d人排放所有垃圾 少左個人失業 唔洗放d錢係佢身上

唔洗怕佢地病 至緊要 少左件廢物!!!!!

咪幾多好處

死多個人 又有大把人捐錢 你地話係咪 死好過唔死先XD

還掂都死左咁多件 唔差左死多5千個=]

咁地球真係有救啦=]

四川萬歲!!!

四川死哂城 真係抵死

鬼叫佢地大陸咁鐘意 貪污

佢地死 做乜要連累我地喎??

真係痴痴地

個個機構 學校 乜叉 乜叉 都搞捐款

我地d錢仲得了既??
香港人冇欠佢哋任何嘢
欠我地嘢既國家係姓支
如果我哋依家都唔企出嚟嘅話,未來將唔會再有「香港」
點戰?有無槍?
個個做哂縮頭烏龜,之前佔中九子瀨哂嘢仲邊有人肯出嚟?警察槍口對內唔對外,香港法治黑暗,靠枝筆殺人於無血無影,有幾多人在乎過?有幾多人抗爭過?有幾多人失敗過?大家只求安逸,差佬唔捉賊,行政長官冇為過香港,就連香港人自己都冇為過香港,只能夠話香港冇翻身機會,就算你反抗都可能重演六四事件。香港二字仲有幾多年命?
今次真係最後機會,希望大家會一齊企出嚟!!

唔需要走,面對住一班恩將仇報嘅仆街,唔需要同佢地講仁義
冇撚錯,當香港人團結之時,就係佢哋嘅末日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞