助理新聞主任 賽後討論

302 回覆
5 Like 1 Dislike

你可以咁講嘅
但事實上過往都真係多請有經驗嘅

有frd有exp, 佢話好死亡feel wo
6-70% eng, 我聽完都覺得好難

反而fg/no exp傾下計問d野會冇咁難

你肯定無咁難?

compare過我英文少佢幾題

多英文題就一定難?
難唔難係睇佢地問d咩野

冇乜英文底子既人,多英文咪覺得難,用中文可能冇問題,用英文咪難表達
我認我同我身邊d人都廢,冇謂argue
based on exp, within one month 會收到vetting call/waiting/regret

到時大家再update下
based on exp, within one month 會收到vetting call/waiting/regret

到時大家再update下

Thanks!
請至少30個
搭單問 有巴絲收到alo進一步消息嗎 過左一個月了 雖然佢話要等兩個月
請至少30個

師兄點知?
請至少30個

師兄點知?

組媽做緊
請至少30個

師兄點知?

組媽做緊

一定冇咁多
請至少30個

師兄點知?

組媽做緊

一定冇咁多

咁你又覺得會請幾多個?
請至少30個

師兄點知?

組媽做緊

師兄組媽有無話依份工辛唔辛苦?
請至少30個

師兄點知?

組媽做緊

師兄組媽有無話依份工辛唔辛苦?

見佢無乜OT 對下記者咁 應該唔錯
好想做到
唉in得差
如果請30個都冇份,咁以後都冇機會la
打嚟問我幾時有學位完成嘅通知 係咪全世界都打?

唔關事, update下info係正常程序, eg fg ge degree / work exp
本身係cs可能會call埋report
Vetting / offer call 先係派彩

唔關事, update下info係正常程序, eg fg ge degree / work exp

no vetting

no vetting

正常派彩大約等一個月左右,冇咁快ga

no vetting

正常派彩大約等一個月左右,冇咁快ga

佢話六月~

你幾時panel in?

你幾時panel in?

2 weeks ago
有預感好快就有消息
有無人受到任何消息?

利申:咩都無
有無人受到任何消息?

利申:咩都無

有朋友收到了
有朋友收到了

Vetting call?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞