助理新聞主任 賽後討論

302 回覆
5 Like 1 Dislike

巴打識唔識其他人做緊AIO
依家好苦惱 想知大唔大機會要返shift

但我interview果陣佢有問我翻shift得唔得
Btw你幾時要回覆佢accept or reject

應該每個人都會問 但我問咗HR 佢話要返咗工先知自己Posting
要等佢正式出offer先 之後我估有一個禮拜時間考慮

絲打介唔介意講下咩背景, 同interview果陣有冇咩心得share下 麻煩你

我覺得自己係負碌架
我三大文科FG 但唔係journal底
Interview前睇咗啲熱門時事(關唔關新聞處事嘅都會問!)
但自問interview答得算流利(無窒機) 就算普通話唔識講但扮曬流暢咁講

絲打最後 有無要個offer?
如果有,收唔收到料仲會唔會派offer

有呀 但我無咁快開工... 所以收唔到料

幾時開工
到時靠你收下料了
AIO 要番shift 架

一定要?
我之前問HR答我唔一定

一定要?
我之前問HR答我唔一定

AIO 咁快有interview?

一定要?
我之前問HR答我唔一定

AIO 咁快有interview?

以為係design
推。有無人waitlist收到消息?香討好似話waitlist 1x收到offer call
推。有無人waitlist收到消息?香討好似話waitlist 1x收到offer call

乜消息都冇
都唔知收到我寄出去啲文件未

我都係waitlist 1x 希望快啲收到call
依家份工做得好大壓力好想轉工

巴打十頭十中定十尾。
我都唔想做依家份工了
利申:十中

巴打十頭十中定十尾。
我都唔想做依家份工了

我應該後巴打一兩名啦
日日等消息好辛苦

乜消息都冇

你幾時寄?
我果陣等交錢等左三星期喔

巴打十頭十中定十尾。
我都唔想做依家份工了

我應該後巴打一兩名啦
日日等消息好辛苦

大家加油
會唔會 請夠人無我地份

巴打十頭十中定十尾。
我都唔想做依家份工了

我應該後巴打一兩名啦
日日等消息好辛苦

想問點知自己幾名

乜消息都冇

你幾時寄?
我果陣等交錢等左三星期喔

我8月8定9日寄

巴打十頭十中定十尾。
我都唔想做依家份工了

我應該後巴打一兩名啦
日日等消息好辛苦

想問點知自己幾名

你可以試下打過去hr問
開左個tg group
Waitlist等緊消息嘅入黎討論下啦
https://t.me/joinchat/EMEoaQ6incTaIGzpzeLQjg

巴打十頭十中定十尾。
我都唔想做依家份工了

我應該後巴打一兩名啦
日日等消息好辛苦

想問點知自己幾名

你可以試下打過去hr問

咁我聽日打去問下
謝爸打
開左個tg group
https://t.me/joinchat/EMEoaQ6incTaIGzpzeLQjg

其實個waiting list有幾多人?
開左個tg group

其實個waiting list有幾多人?

有人2x

巴打十頭十中定十尾。
我都唔想做依家份工了

我應該後巴打一兩名啦
日日等消息好辛苦

大家加油
會唔會 請夠人無我地份

我聽過有現職IO講過入得waiting list都一定請嘅
不過唔知要等幾耐 有啲甚至要等超過一年
大家係唔係8月報名個期?
無收到信又未考基本法試係唔係已經唔駛諗

2016n年尾報名

2016n年尾報名

有無巴絲以家做緊助理新聞主任?想知其實係咪好chur
又一個月啦,唔知會唔會又派多個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞