水火不容!調查發現單身 Android 男難追 iPhone 女

59 回覆
7 Like 19 Dislike
水火不容!調查發現單身 Android 男難追 iPhone 女
https://unwire.hk/2017/02/09/android-and-iphone-users-dont-want-to-date-one-another/mobile-phone/

iPhone 及 Android 用家之後經常都會出現水火不容情況,除使用喜好外,這種情況甚至更擴展至擇偶。據交友網站 Match.com 最近進行的一項調查顯示,單身的 iPhone 用戶不但會比較不願與 Android 用戶約會 ,反之亦然,可見如今科技在一段關係中的地位已變得越來越重要

據了解今次這項名為 Single in America 的調查訪問了 Match.com 上 5,500 名 18 歲以上的單身人士,雖然調查只針對美國人進行,但一樣有參考價值 。首先報告顯示 iPhone 用戶對 Android 用戶作出負評的機會會高 21 倍 ,反之 Android 用戶對 iPhone 用戶的負評機率亦會高 15 倍 ,可見兩者似乎更傾向與自己品味相近的人約會。同時調查亦發現使用較舊款手機的人,成功約會的機率會比用最新款手機的人低 56%

來源:Digital Trends、MarketWatch
拜金主義啫 成班on9覺得有錢人先會用ipone
窮人就and

淨係識講錢咁low level
用相同os 係同聲氣啲 起碼多個共同話題
更唔提iOS airdrop等自己圍威喂features
單係連登既UX都可以係個例子啦
我都覺得用Android既男人好cheap,好猥瑣。
我都覺得用Android既男人好cheap,好猥瑣。

認真 唔關部電話事 好多時見到啲charm既人 後尾先會留意到佢用iphone

咁係因為大部分港男自信撚都攞iPhone姐
認真 唔關部電話事 好多時見到啲charm既人 後尾先會留意到佢用iphone

喂,只係唔想搞咁多工程師野姐

利申:雙修,不過部An冇tweak 過
標題係咪有誤導
兩邊走又點計先

喂,只係唔想搞咁多工程師野姐

利申:雙修,不過部An冇tweak 過

撚部手機姐
搞乜撚野工程師野呀
事實上用三叔小米LG多數都係廢青廢中
好難唔咁諗
成功人士揮手區

不過一齊咗就轉咗iPhone
當年忍受唔到佢部Android
直接買咗部iPhone俾佢
即係有車有樓又靚仔,但用android都溝唔到女
咁我用兩部電話咪溝曬d女
linux 男
召喚mr.A
咁我用兩部電話咪溝曬d女

me too
雙修係咪食兩家茶飯?
雙修係咪食兩家茶飯?

突破盲腸
雙修係咪食兩家茶飯?

突破盲腸

兩家=男&女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞