2019年春季日劇討論(6)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
要搵Legal high古美門打救
唔好啦 宜家條仔好咁多
真係分 我一定屌出聲
有腦就唔會俾條咁嘅撚樣中出啦
BKA Center名不虛傳
一睇就知懶得帶套玩出事
若手俳優A?

【逮捕】元KAT-TUN・田口淳之介容疑者を大麻取締法違反の疑いで逮捕 「嘘でしょ…」ネット上の反応
屌定都得
最後唔一齊就唔會搵到向井理做呢個角色啦
第100回日劇學院賞

最佳作品
1. 3年A班 (讀者第3位;記者第1位;審查第2位)
2. 初戀那一天所讀的故事 (讀者第1位;記者第2位;審查五甲不入)
3. 萬福 (讀者第4位;記者第4位;審查第1位)
4. TRACE (讀者第2位;記者五甲不入;審查五甲不入)
5. 特攝gagaga (讀者五甲不入;記者第3位;審查第3位)

最佳男主角
1. 菅田將暉/3年A班 (讀者第1位;記者第1位;審查第1位)
2. 錦戶亮/TRACE (讀者第2位;記者第4位;審查第4位)
3. 高橋一生/みかづき (讀者第3位;記者第2位;審查第2位)
4. 濱田岳/フルーツ宅配便 (讀者五甲不入;記者第5位;審查第2位)
5. 坂口健太郎/Innocence (讀者第4位;記者第3位;審查第5位)

最佳女主角
1. 深田恭子/初戀那一天所讀的故事 (讀者第1位;記者第1位;審查第2位)
2. 安藤櫻/萬福 (讀者第2位;記者第2位;審查第1位)
3. 北川景子/地產女王的逆襲 (讀者第3位;記者第4位;審查第4位)
4. 小芝風花/特攝gagaga (讀者第5位;記者第3位;審查五甲不入)
5. 常盤貴子/GOOD WIFE (讀者第4位;記者第5位;審查第2位)

最佳男配角
1. 橫濱流星/初戀那一天所讀的故事 (讀者第1位;記者第1位;審查第2位)
2. 長谷川博己/萬福 (讀者第5位;記者第2位;審查第1位)
3. 中村倫也/初戀那一天所讀的故事 (讀者第2位;記者第3位;審查第4位)
4. 永山絢斗/初戀那一天所讀的故事 (讀者五甲不入;記者第3位;審查第4位)
5. 菅田將暉/萬福 (讀者第4位;記者五甲不入;審查第4位)

最佳女配角
1. 永野芽郁/3年A班 (讀者第2位;記者第1位;審查第2位)
2. 松坂慶子/萬福 (讀者第4位;記者第2位;審查第1位)
3. 安達祐實/初戀那一天所讀的故事 (讀者第1位;記者第3位;審查五甲不入)
4. 內田有紀/萬福 (讀者五甲不入;記者第4位;審查第4位)
5. 井本絢子/地產女王的逆襲 (讀者五甲不入;記者五甲不入;審查第3位)

最佳歌曲
1. back number《HAPPY BIRTHDAY》/初戀那一天所讀的故事 (讀者第1位;記者第1位;審查五甲不入)
2. ザ・クロマニヨンズ《生きる》/3年A班 (讀者第3位;記者第2位;審查第2位)
3. DREAMS COME TRUE《あなたとトゥラッタッタ♪》/萬福 (讀者第4位;記者第5位;審查第1位)

最佳編劇
1. 武藤將吾/3年A班
2. 福田靖/萬福
3. 吉澤智子/初戀那一天所讀的故事

最佳導演
1. 小室直子、鈴木勇馬、水野格/3年A班
2. 末永創、新田真三、小野見知/特攝gagaga
3. 福田亮介、吉田健、坂本榮隆/初戀那一天所讀的故事

特別賞
劇中劇「獅風怒闘ジュウショウワン」/特攝gagaga
gagaga竟然都有D後台票
NHK真係大撚哂
分就真係唔合理
你睇審查員票萬福贏晒咁
投咗milet同水川
https://asahichinese-f.com/cool_japan/entertainment/12391396

有冇old news?

晨間劇由每個禮拜播6集縮到5集
上面啱啱講完
分呢d劇先會有
但現實一定唔會分啦
下....大家咁肯定現實唔會就咁分手...
結衣擺明仲鍾意晃太朗,唔係既話,唔會咁關心人地會唔會辭職,又唔會同人地細佬message....個陣分開,又唔係十冤九仇,而家聽到ex話仲鍾意自己,點都會動搖....
唔係好唔好嘅問題
女神拒絕兵仔都會話兵仔係好人啦
佢男友唔同兵啩

又上埋床 又同居 又見埋家長 都仲係兵
打個比喻姐
我意思係好人唔代表就會揀佢 呢啲野講feel
運勢篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞