[美劇] Lucifer 魔鬼神探 Season 4

191 回覆
56 Like 2 Dislike
終完睇晒
又想佢再拍落去,但拍落去就一定唔會好睇
係laren german特別明顯tom ellis好似仲正左
尋晚追埋下半季
我覺得第8 9集仲好睇過第10集

點解trixie咁少戲份
大個咗無咁cute
喺差館入面,連隔籬房lopez都feel到震
近期先知道cain係當年Smallville個超人....
Netflix肯定唔中意佢
今季好撚慘 又被lucifer撚狗咁撚
男人40歲無問題啦
番睇第一季detective係靚好多
我覺得個結局係,
如果要拍落去又得, 唔拍落去當完左又得。

雖然我覺得咁樣收法,
LUCIFIER個理由唔係咁足以令佢做呢個決定囉....
始終係人棄我取,netflix短短地拍10集試下反應合理嘅

當然好多伏筆都冇咗(唔知有冇版權問題),但起碼無相違背,可以season5再講返

同意其他ching話嘅人物膠化,尤其是season 3其實比多咗機會啲配角(dan戀上lucifer老母,ella暗戀cain, Amenadiel嘅掙扎),今季不進反退

雖然今季連夏娃都出埋,又有多咗個天使妹,但感覺上嘅宗教張力反而弱咗

ending好冇高潮,lucifer變身講兩句就搞掂啲惡魔,連招都唔洗出,好失望(Amenadiel同Mazikeen夾住牧師唔知做乜9)
RayRay都可以出下黎既
死神可能需要幫手都唔定呢
仲有lucifer返左去管佢地,
可能有大發現呢,
走咁耐可能有野唔同左
同埋地獄同上面人間時間唔同……
唉,Lucifer有排捱
相思苦
玩咗4季都見唔到lucifer同chloe 一齊
依家算表白左, 有少少起色
等睇下季發展
唔知有冇下季
終於睇完,希望有s5
下季可以試下加康仔入去

luci 你老豆比佢勒索呀

落實左有s5 最後一季
See you in hell
Netflix續訂《魔鬼神探》最終季第五季!「路西法」興奮吶喊:地獄見

Netflix 復活被 FOX 取消的美劇《魔鬼神探》(Lucifer)後,於上月推出第四季。如同主創搭檔所言,該線上影音平台在新一季上線一個月內,宣布續訂取消結果。此次續訂的第五季確定為最終季,將讓製作團隊有充份時間為劇集畫下完美句點。

共同節目統籌伊爾笛莫德羅奇(Ildy Modrovich)、喬亨德森(Joe Henderson)在聲明中表示,他們相當感謝 Netflix 復活了《魔鬼神探》,現在又可以讓他們依他們的規則把故事述說完,「最重要的是,我們想要感謝粉絲們大力的支持和展現的熱情。好戲還在後頭!」目前最終季第五季尚未公布集數。

從官方發布的續訂短片中,可看到剛剛再婚主演湯姆艾利斯(Tom Ellis)興奮吶喊的模樣,冷靜下來後轉換成劇中角色「路西法」的聲調,說著:「地獄見。」

關於第五季故事目前所知不多,但節目統籌搭檔先前曾表示,他們確實已經有了如何開場的想法,這主意從他們規劃第四季時就已經出現了。此外,最終季會有另一個真的相當有趣的想法,會是第五季中一個很重要、起到主導作用的因素。

Dan勁煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞