[美劇] Lucifer 魔鬼神探 Season 4

191 回覆
56 Like 2 Dislike
上第4季前幾日前開始睇
通幾日宵終於睇哂
好鬼正,
有無其他神劇推薦?
想要多正插曲/主角有d超能力/唱歌鏡頭

總覺得Lucifer 下季上去earth既原因係發現有人無返到地獄, 可能搞到女主
好似未交代 想陷害麥斯金同以前係賞金獵人個個男人既背後勢力,
黑人天使個屋企人係咪太易答應放棄捉bb
真係好好睇 希望有下一季
今季好睇左,好過上季好多,希望有下季
好睇左但10集真係唔夠喉
驚劇透一直唔敢入post
個人覺得今季最好睇係黑人細路果集
追哂,S5唔該
痴撚線....呢季我覺得係咁多季最正果季....音樂,演技,劇本同氣氛都拍得好好,同上一季真係無撚得比.....好撚後悔一兩日睇曬10集....幾時先有下季.....
第三季睇咗幾季棄咗
今季同第一季最正
一口氣睇曬s3+s4
感覺Netflix整左好多賣肉場口比lucifer
尺寸相對大左少少

首先S3 Cain真係完全唔知jm9...
個角色太認真 同鳩下鳩下嘅大家都好唔夾...
佢目的係想死 然後突然愛上Chole
後尾因愛成恨 所以黑化?
真係睇到眼突...
一嚟都唔知點解佢會愛上Chole 二嚟知佢係sinnerman 但係為咩...
佢做犯法嘢為咗啲咩做犯法嘢之餘又要警察又係為咩
感覺就係突登寫到佢好衰 然後將所有濕鳩嘢堆係佢身上
不過過咗去就唔提了

S4 我覺得個反派太弱 太冇存在感
一開始以為神父好有料
基本上淨係感情催化劑
用嚟比啲波折係啲感情上
而啲惡魔都有少少突兀 我感覺可以鋪多少少
聖經咁多罪人 羅得 參孫 猶大
你話地獄無左王 所以啲犯偷走曬都得
所以大家想佢翻去看守地獄之類
好過依家突然上嚟要佢翻去(點解要佢翻去又唔講)

然後成日覺得Eve好似有陰謀
要為個仔報仇之類
不過原來係好人
都幾出人意料
不過都算得意 好過Maze同黑人天使 佢地真係越嚟越煩
Maze日日扮曬嘢 下下都好chok 正宗attention whore
amenadiel又係 仲要好自私 我覺得啲角色越嚟越可有可無 夾硬揾啲嘢比佢咁
Ella同dan又係好odd

鬧左咁耐 講翻啲好處
可能因為集數少咗 個劇情就快咗好多
唔會拖泥帶水 而且Lucifer刻畫都好細緻
心理嘅轉換都好合理
Chole好似都幾好 除咗塊面膠咗啲
但係起碼可以睇到角色轉變
主動向Lucifer表明心意
S4最後果兩集係LUCIFER 夾埋4季入面頭五好睇
BTW 4季入面我覺得S4最正
NETFLIX擅長短短地拍一季唔拖泥帶水
S3講真有時都幾悶下得E23,24有D水準
S1,2都好睇 不過始終條感情線鋪排得無S4咁耐 最後S4E10真係好感慨
DECKER
Cls原來Ella 40歲
唔係掛
睇落仲細過我
個陣仲諗緊佢nude screen D皮咁鬆
原來40
睇怕season4就係final
用咗個零禮拜考試照睇終於睇曬
呢套野真係超級好睇...
最尾Chloe 終於confess嗰到真係雞皮都起曬
Tom Ellis啲戲好到癲 同一個鏡頭眨一下眼個眼神已經可以表達好唔同嘅情緒 但其實應該話個個啲戲都好好
好想快啲有下一季
睇左一半
dan真係可有可無 仲要煩膠咁
明明上季都OK,
今季變左煩膠
好鐘意Chloe 個樣
天生幻幻
我都係 但今季左好多
Dexter入面Angel個妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞