[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(9)

1001 回覆
611 Like 4 Dislike
如果果刻係強調緊佢用神力或表示緊神明身分我覺得可以用
如果好似平時普通傾計交流咁可以唔洗
不過要成日去判斷用唔用得先寫就會好辛苦
都係純粹小建議統一返 無謂增加呢啲不必要既障礙
我覺得呢個係世界觀問題,喺實中因為神嘅數量比較少,所以會覺得衪係少數嘅尊稱
而喺子爭世界觀入面,神係人類可觸及嘅地為,因此多啲人可以用衪
就好似your majesty,只不過子爭世界比較多呢啲所謂高級啲嘅人
本身我就係打算統一晒所有神用祂
神祂,男他,女他,動物牠,死物它。

不過語言同文字就係會隨時代改變而變化,見到祂會有古怪感覺只係表示祂字已經被時代淘汰,我就唔再堅持,反正他她唔會影響,咁我捨難取易,唔再喺作品度用祂字
日本有八百萬神
佢話江河同佢似應該都係創造類靈異力
加埋探天卷法則可以整任何嘢
隨時心之力都可以提取/創造到
咁日本人睇就應該會覺得順眼啲
d字無人用 就愈黎愈少人識
愈黎愈少人知有個咁既字
其實用祂真係唔覺有問題

利申
文學撚
唔緊要,我都無咩時間改返其他哋方啲祂,捨難取易
我頂唔順啦可唔可以出多篇
唔得我扑暈自己等有文
聽日有啦
玄曦同煌嚴仁識飛係咪因爲有學修真?
武林撚by default 唔識飛所以趙雲淨係識輕功
其實有咩所謂,去到呢個位面滿天神佛梗係用祂起碼以前讀書係咁學既
只不過個個都係神所以睇唔慣
如果先生靈異力進化係創造無限心之力就屈撚到仆街
尼古拉會唔會係將軍之一?因為先生話過要收個同佢搭到嘴嘅做將軍
先生真係天選之人 出世冇耐就得到古木長老嘅信物 可以叫無限次召喚長老

相反煌嚴仁係親傳弟子 信物只可以用一次 仲要比人踢出師門
可以瘋狂用虛無
點解只可以用一次?
係,玄曦唔再照佢,唔可以使用核心弟子級別嘅資源,佢最多只係內門弟子
盲生
係因為夏娃同阿當偷食咗禁果 令佢地嘅後代用唔到心之力
但莉莉絲係離開伊甸園之前已經懷咗阿當嘅骨肉
莉莉絲為咗令佢同阿當嘅骨肉唔俾天使所殺
所以就日日同魔鬼做愛 生出超過一百個後代去俾天使殺
講得出黎既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞