[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(9)

1001 回覆
611 Like 4 Dislike
唔係,尼古拉係十人之中最強
除左當探天卷百科全書之外,都無用過天道修真
係,玄曦唔再照佢,唔可以使用核心弟子級別嘅資源,佢最多只係內門弟子
應該睇唔到神既未來?
就算無修練天道修真,只要境界高嘅神都可以推算因果,只係差在你境界足唔足以見到一個清晰嘅結果,境界越高個大局觀會越強,不過如果對方境界仲高,因果就唔係咁易推算,甚至會失效

另外天道修真推算效果會比一般神階更好,不過天道修真推算係由發動嗰刻計起未來X分鐘內會發生嘅事(因應天道修真階級),所以你要乜都唔做坐係度推算咗先,正正常常好少失驚無神坐係度推算(當然有時靈感到都可能失驚無神推一推),不過以依場大戰為例,之前先生都係喺人哋度切磋緊,出咗事先感應到,已經第一時間趕返去,再打到依家先完,當佢身陷其中嗰陣再推唔推都無咩大作用
神階以後要境界壓制先可以推算到準確,神階以下皆為凡身就算境界有差別都可以用天道修真推算
想問如果我2359用哂心之力係等1分鐘定24個鐘先再有心之力用?
同階都可以㩒住黎打架嘛你睇下先生打其他神一
24小時有冇用過都會喺同一個時間點重置

例如你個重置點係2359,每日2359都會重置,唔理你有冇用過
好問題
我覺得要加24小時先用得返
佢靈異力跟本痴線,應該係可以創世模擬神4
但係之前好似講過唔係天生神階既話

大部份都識心之力

點解護到呢家啲神階都唔識咁
創兩儀,化四象,生萬物。
睇岩時間重置點再打交咪有兩倍存量心之力用
岩岩好用哂即刻refill
咦,邊度?心之力使用者不嬲都好稀少
諗起單春學靈異力個集 就係用盡心之力催谷靈異力 應該就係呢個原理令先生可以發揮到靈異力嘅真實力量
最強都讓比先生

計劃一部份
廖永祥可以依靠不同的手段來弄出堪比神明三階的攻擊,然而這個威力不過等同神明三階的隨意攻擊,就好像玄曦所用的《青玄劍氣訣》,簡簡單單的一式已比起廖永祥的疊打攻擊要強得多,若非廖永祥在危急關頭催動《八九玄功》,以神力和天道真元力來強化神體,恐怕就不止被廢了一

個量詞好似有啲奇怪
點解吉仔會恢復到一點心之力既
改用隻
open-ended question
之後會唔會有解釋
(暫不可說)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞