歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年5月號)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
https://youtu.be/jqSQUqXcidU
福利同RX88都有
應該6-80
之前pm有推過,但而家好似唔再做。
聽返講來d舊式d, 同hs有d似, 不過又係d好極端反應既筆
幾年前,要搵下
THZ巴打
同埋點先算大W數?
我果個佢話係40W,但廢青扇都好力過佢...
https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?spm=a21wu.11154615-hk.list.51&id=44769945990&item_id=44769945990

我真係唔係好記得點揀,睇相我係買呢隻,但唔肯定係咪呢間。 怕伏既都可以去鴨記,有間排欄好多抽風扇賣。 睇返佢寫我應該都係用緊40 W. 我改左3 腳插都夠力既不過唔知係咪氣壓問題有d位會反彈返風出來。 之前見過有巴打畫過流體圖解釋
睇下今晚返屋企睇睇
今晚去搵支試下先是咪熔左本身啲漆之後上底灰再噴就得 想問下如果想還原返啲極細既Logo有咩辦法?
Gaia, Mr Hobby果啲油性油 用返金屬底灰會好啲

Av, Ak, Mig果類就咁用佢哋嘅底灰
之後再噴

極細嘅Logo多數都係水貼/金屬蝕刻片
睇返你部車咩比例再搵
Tomyca 1/43, 1/64都有
我想問噴鑵69 買定出旺角平d?
另外如果銀色油性油其實係咪唔駛開浠都用得?
銀色油性油
好多種都要開稀喎
唔洗開稀反而少
有無龜泵/usb泵推介
定求其一隻都得
冇要求咪求其

最緊要加個水隔
69平啲,模型倉都差唔多價錢
唔係關於模型
但有d噴油問題想請教下大家
之前買左個1:1孩佬雷神鎚
但因為本身d色麻麻,加上有d位甩左油
所以想噴過
想問下有邊隻牌子噴罐係比較好,可以噴到金屬感
要開稀咁thiner 咪仲貴過噴鑵?
你唔開稀咁點噴
噴罐噴唔到細範圍
好多浪費左你又唔計
噴鋼色
再黑色Wash
再乾掃銀
電鍍銀好似唔洗開就用得,例如modo銀角/e7 s09我都未用過

另外硝基油通常要用thinner開,一樣有銀色,但同上面個隻電鍍好似唔同
GaiaNotes, MrHobby, IPP 都要開
MOLOTOW, MODO唔洗
銀色手油咋
手油就是但唔, 點都做唔到鏡面
手油第二浸要開稀油
PB出ハイゼンスレイⅡ
都好多新規件

睇黎TR6有排出
等緊銀雷
gaia個超級銀好似唔楚,但好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞