歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年5月號)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我連色都費是補,反正內側都睇唔到
想問下 sparmax dh103 , max3 同 ps 270

三枝級數係咪爭好遠?
Ps 270係mr hobby果枝
之前買左E個抽風箱

覺得個風機唔係好夠力,我睇巴打門d片個機好似抽得好行好嘈,
想問下有冇好介紹?

btw,大家係唔係都用油性油多?
我係淘左個大W數抽風扇,之後再買個膠箱塞入去,再係鴨記買條抽風管
龜泵即係低壓, 用返郡士PS289哥類可能好d

利申: 尻up, 未用過
睇你覺得自己幾大機會棄坑

上面巴打提到PS289, 睇落好似都唔錯,
但唔知點解睇開果啲網都無晒貨(amazon, spraygunner, 身在北美)
咁又周圍碌下, 見到差唔多價既有mr hobby PS274,
又有啲人推IWATA NEO 我見都係$55USD, 睇片啲人又話好正咁,

咁如果長遠黎講係咪PS289/274 筆尾有得控出油量既筆會好啲?
同埋PS289/274具體上有無分別? 因為無晒284我想274都照屌左先
thanks
北美有沒興趣睇下badger? 美國廠可能方便d
原來仲有呢個選擇
又碌過下, 好多都$100USD樓下, 好似唔錯
再睇睇啲評論先thanks
是咁的 最近買左架鐵車仔想幫佢噴色 但發現左要甩左本身啲漆先可以噴色上去 上網睇要用煞車油 但一支好撚大仲有冇其他方法可以幫佢本身啲漆甩出黎?
模型用嘅起漆水細枝啲
但又貴啲

一係用砂紙磨
想平平地買隻龜泵/usb既泵? 玩下噴色
有無咩推介?

同埋用水性油陣味係咪會少d

洗架撐果陣要用天拿水洗?
去廁所/廚房洗咪搞到成陣味/顏料?
水性油
多數冇味/酒精味
可以用返水性洗筆水
係台場買左隻MG電鍍沙薩比,應該會就咁素組然後貼水貼,想請教點處理電鍍件啲水口位,好驚失手
冇隱藏水口係冇得處理
一係留黑點
一係油返近似色
即係買定枝Marker補補佢?
可以學識一招無視大法
噴完都係用返x20a/ 火酒洗?

我擔心既係搞到個洗手盤一堆顏料洗唔甩
雙星水性不了
洗完之後用紙巾抹咪得lo
倒落洗手盤做乜
真新手唔識

碟果d 用加左火酒/x20a 既紙市就抹得甩?
幾錢支
巴打有冇tb link
洗噴槍,碟個D用返洗用具溶劑就得
但係唔好用黎洗模型 舊膠會溶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞