好悶 真•澳門人 你問我答

1001 回覆
9 Like 192 Dislike
設計唔同

不滿兒子被碰撞 躁父登門報復 七旬外公慘被一拳斃命!

// 一名5歲男童與另一名9歲男童上周六下午在下環街市休憩區玩樂時發生碰撞,5歲男童踩對方一腳,9歲男童還手抓傷對方。5歲男童在場的36歲父親得悉事件後大怒,要求聯絡9歲男童家長不果後,登門到達對方位於事發現場附近的住處興師問罪。開門的是與9歲男童一同居住的74歲外公,涉案躁父要求對方賠償,外公拒絕及表示希望報警處理事件時,涉案躁父即時大怒,當著9歲男童面前一拳重擊其外公頭部,外公隨即倒地暈倒及腦部出血。最後經鄰居發現報案送院搶救,可惜延至周日早上因傷重不治返魂乏術。
...
涉嫌觸犯嚴重傷人(加重情節)罪今日下午已被移送檢察院作出起訴,一經罪成將面臨5至15年的刑期(加重情節刑期可追加三分一)。//

下環街 要求賠償 猜國籍
澳門特首係委任既
有乜可以點睇
當然啦 澳門咁細
容乜易比識人撞到
澳門消防難唔難考?
香港消防唔收我
ift旅遊學院 餐廳
有酒店水平但唔洗咁貴
住邊頭呀?
澳門銀行點會少大陸人
內部都是大陸人
叉燒推蘭香閣
步行環繞澳門要幾耐
同個澳門妹結婚 有冇錢派
咁啲讀唔到書嘅人至少都會讀到個bba返黎
呢啲人去曬邊
銀行又唔係 博企finance procurement呢啲又唔請垃圾大陸學校
唔通真係去曬堆中小企得9000 10000嗰啲?
我次次都來食長釘螺
香港無
最大比例係紀律部隊 政府工
澳門係世界人均最多警察既城市
唔識欣賞葡國菜
我地呢代通常靠識人 或 老豆識人
澳門真係識人好過識字
講緊治安警定司警?
聽親人都係做治安警,好少做司警,因為司警難考D?我見澳門紀律部隊要考數學同物理,文科人未好蝕底
香港都係,真係幾高學歷都有
但見工,人地比個電話個老闆: 比我個仔學下野
想食d香港無得食既野,但又無可能去小飛象呢d呃大陸人錢既餐廳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞