一人一隻難玩到on9嘅game

174 回覆
15 Like 26 Dislike
DMC5
HELL AND HELL
S RANK
S1嘅3小俠
人生online
type r
冒險島
DD真係玩到個人好壓抑,典型克蘇魯風格,你辛辛苦苦養完隻人,只要行錯一步都可以係咁先
hollow knight
魔塔
嚟關真係痴撚線
到底當年R*班人設計呢個任務個陣係諗緊乜
永遠淨係過到第一話
依關真係卡到傻咗 最後要開cheat停咗個計時先過到
我認我廢
玩完sos冇玩了
劇情真係太短太廢

不過最緊要係唔撚想玩v
Deadcells已經算好易
手殘返去打mario啦

利申 出DLC之前95%成就解鎖

見到講DD忍唔住入黎回下
2016年買 果時未出海灣
次次大版本都開個新save
初頭/海灣+最終地牢/庭院/破盾+CoM
庭院隻男爵打到我崩潰,果時開荒頭幾日冇攻略
三隊4lv精銳俾佢團滅 我嬲撚到剷game
但佢出咩dlc我都買,擺左破盾同CoM喺度大半年3月尾玩返
啱啱上星期全成就左,總算有個終結

呢隻係我人生裡面玩過最沉迷既回合制game
魔界村
人生online
難玩到on9
東方任何一集
睇到眼花
白紙買樓
一定係QWOP
行到一步當你贏
cuphead
淨係講獨立遊戲

Hollow knight
難但好玩到癲,故事正,戰鬥一流,啲節奏型boss玩到好似回合制咁爽
Cuphead
畫風屈機,難過洛克人,一路打某啲關一路loop首Unbeatable Airman
可惜流程短,但極度滿足,一諗佢廿幾隻boss都係逐隻手繪逐隻設計唔同階段就覺得好撚正
Celeste
IGN 10分年度indie game,難其實唔算特別難,但關卡設計令到覺得好巧妙,1a玩到8c全破唔會話難到做唔到,我覺得主要因為冇失敗懲罰,堆屍將難度減低左,但仍然都係超好,我唔係特別鍾意玩跳台但呢隻真係必玩
Slay the spire
淨係講Ascension10+
好撚難,15層以上每隻職得一兩個套路可以爆機,RNG成分大
晚晚得幾個鐘時間玩浪費一半喺抽build度,最後黯然棄game
Baba is you
燒腦神作,今年年度indie大熱
解謎game既巔峰,不斷需要你think out of the box of the box of the box
隔一排開出黎燒下腦好爽

諗到再加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞