Forager 浮島物語 (採集+種植+打怪+制作) 玩上癮

220 回覆
22 Like 5 Dislike
我都好後期先殺左佢~~因為我見到殺左佢先有成就~~二話不說即殺
好慘
打完迷宮 D XX之征係咪賣得
藍色個粒珠?
左鍵click佢, 加能力用
hp上限, 能量上限, 攻擊力, level up

劇透 (唔想自己慢慢研究先好望):
D 考古物點先刷得快
挖咁耐一件都唔中
係咪要UNLOCK某招SKILL先
好似變咗掛機game 咁
擺曬機等收野
我起祭壇..2選1 如果有"發挖者" 就揀...個地會變少少唔同...要食"幸運藥水"
去挖~~好快就夠數...反而 捕魚先得到個D先麻煩
去到後期就係冇野做....
不斷整採集杆, 直到全MAP都可以自動採集
整下玻璃, 鑽下油, 塑膠, 電子芯片
鑽頭
好忙
望下d討論post先知
lighthouse ge功能.....
Effect: Resources gathered within the radius are increased by 50%, including fish traps. Multiple lighthouses multiply the effect. The Logistics skill doubles the area of effect. Must be built on water.

增加資源??
我當燈用,但見到用咗=冇用就拆咗

真係加到採集量
無起野剷泥
出4粒沙

起夠8個塔剷泥
1037粒沙
咁發電廠有咩用?起左唔知有咩分別
建築
制作加快
祭壇cooldown加快

起夠4-5個疊加埋一齊就好大分別
有冇話要擺埋一齊?定隔好遠都得
擺埋一齊都OK
我係個skull maze到玩到得返一個心

係咪要斬掉重練
我行唔哂

出左game諗住會auto save

點知一入返佢就去返我入maze之前
其實響迷宮存檔之後
都會自動踢返你出去門口

出GAME就應該係auto save咗
load返都係去返門口
但我出game前得一個心

再入返去就變返五定六個
試過中bug定唔知咩
佢叫我扣血二選一我唔想換直接close
load返係門口但兩樣野有曬但冇扣血

好撚on9 拆極都拆唔到彩虹上面個橋 係咪全土地冇望

我無填晒彩虹個幾格都拎到
得咗 thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞