★J慧中時間又到了!(65)

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
日本咪啦
人口不斷萎縮
BTS站十幾分鐘腳程嘅condo都係租3千左右港幣,新樓,包wifi傢具,有500呎

泰國退休簽證夠50歲可以申請,喺泰國開銀行戶口,擺最少80萬泰幣定多啲喺戶口,一年一簽,冇限制,係唔可以開工。大把鬼佬退休去泰國退休就係咁解,買架綿羊住芭提雅呢度去嗰度去,唔知幾爽

今日計有2皮零嘢港幣每月被動收入,去得

我成日話儲錢投資你唔一定係買樓嘅,有錢先有得選擇生活,香港2皮零嘢過得好普通,但喺生活成本低嘅泰國U就過得好好
我哋boss樂觀蛇話走佬去越南有發達機會,老貓過唔過去?
100% yes

老貓最樂觀蛇
泰國退休最皇道,彿色同在國家,生活成本相對香港平好多,彿教國家人民友善,排華機會微,醫療系統唔差過香港,曼谷醫院大多可以用中、英、泰語溝通,熱帶氣候大多數香港人適應到

如果依家30歲嘅連登仔,有廿年時間比你準備每月被動收入過去退休,50歲常做運動,身手精力大把,可以享受多30年人生,唔係就會好似老貓咁,Dog's life
喺泰國一樣可以狙擊老貓,開個椰青喺沙灘開把太陽遮,一邊睇女一邊狙擊老貓,幾爽呀
連登仔唔去東南亞國家
open new post 老貓
唔知個邊做gym幾錢呢
應該冇香港咁鳩掛
牙中 vs 好痔愚
66 vs 8
一定好平
on9 ,如果係為生活過得好,梗係去生活成本低嘅地方,去生活成本高嘅地方咪又係Dog's life

只要嗰喥地方對個人安全有保障,比較可靠就得
連登仔只想去日本

娶日本妹
泰國新啲嘅Condo有會所,有gym房,同香港私樓一樣,距離非主要BTS站有十零分鐘腳程冇乜租值,好平租
老貓

open new post

we need 狙擊你
日本適宜旅行,退休我冇興趣
條臭貓開咗

★J慧中時間又到了!(66)
https://lih.kg/1135811
好痔愚唔撚掂
去幼稚園搵處女結婚?

下年搵埋班老死去泰國租間別墅玩下研究下先
又no post
end
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞