★J慧中時間又到了!(65)

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
dont believe

u live in hk island
No , I am NT JJ
有錢唔難,全球各地任揀,人哋國家只要

1. 有錢投資帶動到當地經濟嘅
2. 有專長係人哋國家需要嘅人材

個國家唔係搵班人返嚟食,所以經常講移民嘅大多數冇上面條件 有講嚟托撚咩,要去咪去

仲有移民嘅方法就係

1. 有親戚嗰便落腳好耐帶埋你過去
2. 政治庇護

就係咁,乜柒條件都冇講條柒移民
same
話時話
樓王有無諗過將來會去邊?
移民為下一代嘅話,投資移民選關島,C/P值最高,夠5年直接申請美帝綠卡,去美帝先係路

自己移民就邊喥都得,生活到覺得開心就係
喺香港,一把年紀走唔走一樣,覺得香港唔好住,如果老婆願意咪去泰國、台灣、馬來西亞長居,冇所謂嘅
如果為小朋友著想
有諗過去星加玻
送個仔去軍訓都好吖
其實以你環境
周圍買啲渡假屋都得吖
老曹都係咁
遲啲英國佬經濟唔得,分分鐘搞BNO特惠移民英國,隨時7、8球港紙OK,學歐洲嗰邊買地皮,買舖,買屋,或者借錢比英國政府冇利息,五、十年還

類似加拿大魁北克嗰隻移民,其實都係千零萬港幣,借比政府五年冇利息,而家有冇唔知,早幾年睇過
NTU NUS
我成日覺得
日本仔叫 脫亞入歐
咁英國佬今次
咪脫歐入美
新加坡係我心目中嘅垃圾國家,係唯一我唔考慮嘅地方
新加玻政府其實好有遠見
又近hk
最重要係我見移民post連登仔個個鬼話獨裁正苦
Why ?
我反而睇化咗

我寧願跟獨裁榮華富貴
馬來西亞有個第二家園計劃,唔貴,不過嗰邊有機會排華。買樓就無謂喇唔係去住嘅話

泰國去長居使鬼買樓,租就得,實地考察過好多次,結論係唔使買
買英國樓
泰國其實咩價位?
唔屌得李顯龍,李光耀,政府安排你人生一切,都on9嘅,slave國

如果為住屋香港我都冇問題,過去托撚咩,退休選泰國同台灣好過
我睇好一樣嘢
佢可以食到香港本來在亞洲的定位:偉小寶
英國樓唔熟,泰國同日本樓都唔使買,由其投資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞