[PS4] 凱薩琳 Full Body [1]

296 回覆
26 Like 1 Dislike
日系game唔肯減價依樣嘢係真
明明舊game係改都唔改就拎返出嚟都敢賣3百幾(好似鍊金工房亞蘭德1-3咁)
凱薩琳都叫有新劇情 但remaster game嚟講我都覺得唔值咁貴
250我覺得合理
睇返nier 佢出goty版都唔會咁貴
終於入左琳線
凱薩琳$428 我覺得係可接受範圍 , 情有可原
中文化 加人物 加動畫 加劇情 加結局 加新磚頭玩法 加音樂 加聲優(最燒錢肯撚定係呢樣)
嚴格黎講應該係事隔多年既加強版
$428 真係當新GAME賣

P5R應該都會超過$428呢個位
p5你快極都玩到70個鐘 正常玩100幾個鐘 $428都值回票價

但呢隻如果唔係對推箱仔極有興趣 10個鐘左右就可以完左一週 之後未必有心情刷結局or單機衝塔
每日爬Babel
由最初70層 覺到100層
再到依家200層
爬既又有好多種 就覺得好有趣
但佢聲優拎咗去當dlc賣
你覺得全語音個dlc真係只值$106 ?
9個聲優,9份對白

再觀望下偶像大師個d昆錢dlc

點睇都係標準版個價錢分擔左一半
9個唔同對白依樣真係唔知
dlc大師我大約睇過 全dlc好似要萬幾蚊先買得哂
對白應該9成內容一樣既
只係一份對白,但用上9個聲優講同一份對白

所以變相個全語音dlc $106好似好抵咁

純粹個人見解
語音dlc嚟講算好平啊 我都會買
我覺得唔值貴嘅原因係因為idea係舊酒新瓶啫

但講起聲優 我成日覺得聲優係賣點 但都係拖累日本game嘅原因之一
啲經費都去哂買聲優 結果啲玩法就整到不倫不類咁 好似new gundam breaker咁
人中之龍3,4,5
個d重製純粹都係做個中文化無新野加落去,都要$328
凱薩琳$428 雖然真係舊酒新瓶,但勝在真係有新野加落去,所以都算合情合理

聲優d野一向都fans埋單
我都另願d game整好d
好鐘意聽舊版酒吧音樂
間廠不嬲出名喇,persona 真女神 未聽過?
樓上條友仲on9,$150返去玩手機game玩食雞喇
真女神但真係我地老一輩少少先玩過
班後生識鬼咩 佢地打機既年代一黎就ps3 ps4
終於玩完琳條線,好正
只有目黑將司既BGM 先可以不停LOOP十幾個鐘
https://www.youtube.com/watch?v=fRfXVYjiHBQ
屌有無可能白金, 我意志已經消磨晒
無露點差左少少
如果有同H GAME有咩分別?
我覺得有D畫面吊你胃口先好
再講PS4有露點都好難了
要明白若隱若現個種吊癮既情趣
就似有兩個女仔
一個全身無著任何野
一個淨係著住件白色恤衫係到揚下揚下

唔係點解會有制服誘惑呢樣野
Ps4個波搖下都唔得,仲露點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞